View Single Post
Staro 26.07.2022., 00:14   #1529
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
@Karlo666m

budem ti odgovorio za koji dan, padam s nogu veceras, nemam snage za ista.

Samo sam htio spomenuti, da ne izgubim misao, istina nisam isao traziti i procitati, prociscenu verziju u Narodnim novinama, donesenog zakona. Ali danas cujem covjeka koji veli da je citao, da tamo pise 18 godina, vezano za kacigu? Jel netko citao i potrosio koju minutu? Ne da je zivotno vazno, nego znatizelja.

Inace razgovarao sam s kontrolom prometa, ili kako se zove glavni dio za promet u ZG-u, dozivio sam puno blaze tumacanje u praksi od onoga sto su naslovi novina oblikovali. Naime , primarno je uvodjenje nekih vozila, kao i romobila, u smislu njihovog definiranja, upravo kad se bude desila nesreca, kao sudionika, ili pocinitelja/krivca, kako bi zakonodavac imao jasniju situaciju. Pa ce takvom, onda biti konstatirano (kao i u svakoj nesreci) sto nije postovao po pitanju postupanja, sigurnosti...

Veli mi drugi iz prometne, da nema sanse da bi oni po ulicama zaustavljali ljude zbog kacige, te je rekao da je biciklisticka staza pola njihovog posla. Inace sam vozi romobil (pssst! ne nosi kacigu, jer ide u kupovine po kvartu).

Jedino, to je iznad struke, kao budu (mozda) dani "otvorenih vrata" za podebljanje budjeta, pa kao i kod auto akcija, po punktovima zaustave pokojeg rolera/skatera/bikera/*bila... pa onda za medije i javnost, konstatiraju kako su sproveli zakon, akciju, pa opet sve po starome.

...
Visage je offline   Reply With Quote