Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.07.2022., 23:44   #11403
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
Pozdrav, moj NAD 314 je počeo praviti probleme (ako koga zanima, moze na PM), pa razmišljam kroz dogledno vrijeme kupiti novo stereo pojačalo a moze i stereo receiver. Ne tražim ništa ekstra, eto da je novo do maaax 2300kn ili od provjerenih forumaša moze polovno-slobodno nudite. Ako je novo volio bih da ima DAC, ali se bojim da nisam u cjenovnom rangu. Za npr. onkyo a-9130 ili još bolje marantz 6006. Kutije su Wharfedale Diamond 9.3. Onkyo a-9010 je imao DAC, dok a-9110 koji mu je nasljednik - nema. Od jačih imena u ekranu Osijek je otpakirani rotel ra10 za 1950kn, a to mi se čini osim kvalitete baš štur uređaj. Pa evo, mozda bude nešto i od tog famoznog crnog petka. Pa da budem spreman. Hvala svima!
Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Ovdje je tvoj NAD 314 nahvaljen. Poslao sam ti na PM gdje ga možeš dati povoljno servisirati. Ako se odlučiš za Topping DAC/preamp, uvijek ga možeš nadograditi Topping pojačalom snage u slučaju da ti NAD nepovratno rikne.

https://www.tpdz.net/productinfo/398296.html

https://www.tpdz.net/productinfo/398301.html
Podižem malo temu. Nisam ništa ni radio ni kupovao od ovoga do danas. A danas sam - popravio svoj NAD314.

Prvo sam isključio predpojačalo iza, maknuo sam mostove (jumpere) sa main na preamp i uključio izvor zvuka u main misleći da nešto ne valja u pretpojačalu. Nakon nekoliko minuta slušanja pojavio se isti problem. Rastavio sam pojačalo, dok radi malo mrdao po komponentama (gubila se kvaliteta zvuka i nestajao jedan pa drugi kanal pojačala, a na dodavanje snage izvora zvuka se vraćao zvuk na oba kanala). Mrdavši tako pomalo naiđem na relej zvučnika koji čini tu promjenu zvuka i gašenje kanala na nekakav dodir... Vidim na webu ima za 6$, odlemim ga i vidim da se moze otvoriti, i nabasam na temu čišćenja kontakata na releju. Rastavio relej, očistim kontakte fizički i kontakt sprayom, sastavim sve, zalemim relej nazad i Voila! Radi savršeno. Mrdam po njemu, ma ništa. Plus mozda sam umislio ali imam osjećaj da su i visoki tonovi živnuli, što se ne bih čudio, ako je taj relej stvarao abnormalan otpor, mogla je tu izlaziti dosta lošija zv. Slika i izobličenja, pucanja sam nekad imao, a ne slušam vinyl. Vratio sam na kraju mostove na spoj pojačala i predpojačala, radi naravno kako treba. Skoro sam išao kupiti Yamahu r-n303, ali sada mi ostaje uzeti samo neki ozbiljniji DAC od ovog kineza što imam.
Tomtam je offline   Reply With Quote