View Single Post
Staro 21.07.2022., 22:30   #383
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor borgy Pregled postova
Cudno - u Irfanviewer-u i windows exploreru su svi skenovi ispravno orijentirani.

Koristim CZUR ET16 plus, koji nudi samo 250dpi.
Bio je na akciji za (prigodnih) 250€.
Flatbed je jeftiniji i proizvodi kvalitetnije skenove...
Malo sam googlao, čini se da je to zadnji krik tehnike (za potrošački level ofc). Očito je netko ispravno zaključio da flatbedasti bolesnu količinu vremena oduzimaju, možda čak i ne to samo micanje unutra aparature skenera (neznam koliko je danas brzo al vjerujem da ide u 300 dpi puno brže nego moj star desetak godina), nego okretanje i pritisak knjige, dok tu naravno listaš fino bez akrobacija.
Makar se i ova tehnologija mora razvit full da dođe jednog dana možda skoro ko klasični, vjerujem da budu proverbijalni algoritmi tu čuda uradili.

Ja sam pak gledao nabavit si onaj ručni skener, al se nisam uspio dogovorit s nekakvim poluimebecilom kaj je to u oglasniku prodavao. No i tu je limit da bi za a3 morao u dva navrata pa spajat stranice.

Uglavnom a3 HACKER priča je (za)sad završena, možda bi bilo OK da dalje navališ na 2000. il 2001. godište, jer sam ja mislio cijelu 1999. sam završit, još treba samo 7,8, 9.10 i 11 mj.

Probat ću ovih dana ako stignem prije gibanja na more 50. broj prigodni stavit, skeniran je već, al me čeka 6,7 satna (il dulje) photoshop kalvarija.
Miki9 je offline   Reply With Quote