Citiraj:
Autor No123
Već neko vrijeme imam instaliran OpenSuse Tumbleweed, sve radi OK samo nakon instaliranja svakog novog kernela moram ponovo instalirati driver za Wi-Fi DWA-172, a instalirao sam ga sa "sudo make dkms_install".
To mi se na Fedori nije dešavalo.
Ima li neko rješenje da ne moram stalno instalirati taj driver nego samo jednom?
|
Jer Fedora ima drukciji default slozeni, na OpenSuse moras vise toga rucno slagat. DKMS nije driver za WIFI nego aplikacija koja rekompajlira kernel modul (driver) za novi kernel. Sto se samo drivera tice - najcesce ne trebas driver instalirat nego samo firmware moras iscupat od nekud (jer je propriatery) i lupit u /lib/firmware. Lupi zypper in -y firmware* > reboot i pogledaj dmesg output jel sta javlja za wifi. Drugo pitanje je - dali DKMS uopce sljaka kak spada (imaj na umu i ovo sto je Nino napisao).
Citiraj:
Autor No123
Imam USB 3.0 od 64GB Kingston Data Traveler 100 G3 i ne radi mi u USB 3.0 utoru, a radi u USB 2.0 utoru, a i USB 2.0 od 128GB radi u USB 3.0 utoru.
Može li se nekako namjestiti da USB 3.0 64GB proradi u USB 3.0 utoru?
Imam Fedoru 36 Xfce.
|
Jel ostali stickovi rade u USB3 slotu? Jel USB3 kernel modul loadan? Koji USB3 cip je u pitanju (lspci -v)?
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo
Bok,
imam stariji iMac na koji je instaliran Ubuntu 20.04.
sve radi uredu, međutim povremeno korisničko sučelje
po pitanju grafike podivlja. jednostavno se sve pošemeri kao ovo:
pretpostavljam da je možda problem u driverima za gpu.
pa me zanima kako isprobati neke druge drivere ?
i koliko je ih uopće dostupno
hvala
|
Koji Imac? Koji GPU je unutra?
P.S.- ekipo - nhf al malo vise truda i malo vise osnovnih informacija bi se ocekivalo ako trazite pomoc. Nitko od nas nije baba Vanga i nema carobnu kuglu da izjave "nekaj ne dela" vam da smislen odgovor.