View Single Post
Staro 17.07.2022., 21:28   #382
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Sad sam pregledao ovaj zadnji broj, 5,6 skenova je naopako bilo, al sve u svemu i nije loše uopće,
jedino, možeš li s tim skenerom tipa skenirat u 400 dpi
ili čak više, 600, pa da se smanji sa 600 na 300 ?
Jer ovo tu je nominalno 300, al kad se malo zumira po oštrini djeluje ko 200 dpi.

Samo da se mogu nekak pritisnut stranice, (ravne linije su manje više sve valovite) ovo bi bila top metoda skeniranja.

Kad sam bio u NSBu sam vidio da imaju to za stare knjige i časopise, no nisam nikad koristio, neznam jel tu ima kakve gradacije kvalitete i cijena, uopće nisam upoznat s takvim skenerima, al ta njihova aparatura mi je izgledala prilično skupo.
Cudno - u Irfanviewer-u i windows exploreru su svi skenovi ispravno orijentirani.

Koristim CZUR ET16 plus, koji nudi samo 250dpi.
Bio je na akciji za (prigodnih) 250€.
Flatbed je jeftiniji i proizvodi kvalitetnije skenove, ali ubij boze ako format nije A4.

Stranice se mogu pritisnuti odnosno razvuci sa dvije stipalice koje imaju crno-bijeli image pattern.
Skener ih prepozna i pobrise iz slike.
Isprobao sam ih na par stranica, malo je bolje ali ne znacajno.
Zakrivljenost stranica se mjeri laserom koji ocito ima problema sa glossy Hacker stranicama.

Sve u svemu, kvaliteta je puno niza u usporedbi sa flatbed-om, ali skeniranje traje par sekundi po stranici.
Vec mi je ustedio jedno 10h vremena, jer sam skenirao jos dva broja.

Hacker 35, ozujak 1998.

Igre: F1 Racing Simulation, Pandemonium 2, Flight Unlimited 2, Red Baron 2, Balls of Steel, Civilization 2: Fantastic Worlds, The Last Express
Savjet Vise: Tomb Raider 2
Rjesenje: The Curse of Monkey Island - Drugi dio

Hacker 38, lipanj 1998.

Special Report: Lands of Lore 3
Tema Broja: Unreal ("kako je popusio Quake")
Igre: Commandos: Behind Enemy Lines, Sanitarium, Dink Smallwood, Total Annihilation: Core Contingency, Forsaken, Monster Truck Madness 2
Savjet vise: Starcraft Multiplayer
Zanimljivost: Stranica 45 se ponavlja na stranici 46.

Download

Zadnje izmijenjeno od: borgy. 21.07.2022. u 18:54.
borgy je offline   Reply With Quote