17.07.2022., 09:46
|
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Autor tomek@vz
Iskreno - ak je primarna namjena NAS-a upravo spremiste podataka i koristenja ZFS-a radije bih se drzao BSD-a nego Linux-a. Sve se svodi na kraju kaj tko hoce od NAS uredaja...za Virtualke/Podman/Docker Linux je zakon. Al ak hoces najbolje i NAJSTABILNIJE od ZFS-a - BSD. Ak hoces samo share i nemas volje ucit nekaj novo - kaj fali Windowsima?
|
Nemaju windoze zfs 
Al nije ni to problem, sw raid kroz windoze radi ok za home use, za torentanje i plex
¸
Citiraj:
Autor epvpalucard
ja nemrem nikako dobiti truenas na mom NAS da radi,kako god install USB i TrueNAS nece mi nikad bootat u njega.
Odlucio sam za windows server 2022 LTSC,gore opet ide plex,qbittorrent,samba share i par stvari.
Sada jedino moram neci kako rijesit file share online i gg sam.
Linuxu cu dati drugu sansu kasnije,iskreno izgubio volju za sada 
|
koja konfa? sigurno te fast/secure boot zeza
Citiraj:
Autor darkydark
Potpisujem,
"Home Server" iz potpisa vrti Server 2019 i to za kaj treba služi ko vurica, a za sve maintenance pizdarije vezane uz hipervizora mi je jednostavnije isklikati \ polupat par pwoershell komandi as obzirom da plex, torrente, pritunl i žena koristi, a to je najgori mogući SLA koji sam ikad potpisao.
Doduše u preko godinu dana jedina pizdarija koje se dogodila jest Layer 8 problem - kad sam slučajno ištekao napajanje i, apsolutno nevjerojatno, ugasio se
TrueNas Scale sam digo čisto jer me zanimalo šta to je, kako to radi, a s obzirom da nije ništ mission critical neg samo storage za backup - realno je dragom bogu svejedno kaj se vrti. Instalacija za dobit share van iz toga bi se usudio reč da je jednostavnija nego upaliti share na Windowsima.
Na kraju je ispalo da fakat dobro radi, trenutno u preduzeće testiramo BSD varijantu i možda se negdje za nešto i iskoristi. Rad sa snapshotima je fakat brutalno brz.
|
slažem se
uvijek je bilo a šta sad opet čačkaš po tome bla bla, kao to je nebitno, i sad zadnji put 2 dana nije radio plex. koje pritužbe sam primio, nevjerojatno  
|