View Single Post
Staro 15.07.2022., 12:08   #103
Trekkie4
Guest

Po onome što sam vidio kad sam ga otvorio, Plextor ima jako dobar transport lasera ali kriminalno loš dizajn otvaranja ladice. Zupčanik vrti zupčanik, koji vrti zupčanik, koji vrti zupčanik, koji pak vrti samu ladicu.

To je to - nema nikakvog fail-safe mehanizma između poput kuplunga ili barem remena. I sad zamisli otvaranje i zatvaranje tog uređaja kroz godine, gdje su ga ljudi vjerojatno zatvarali rukom, ili gdje bi se mehanizam zaglavio nepropisno stavljenim CDom. Sve to utječe na plastiku koja stvara mikro frakture i jednog dana samo pukne. A naravno, uvijek puca na istome mjestu, odnosno na malom pogonskom zupčaniku koji je na samome motoru. Jer je on na kraju (ili na početku ... ovisno o tome kako gledamo) lanca i najmanji je, pa treba najmanje sile da ga se uništi.

Da su samo jedan od tih zupčanih prijenosa zamijenili remenicom i/ili stavili kuplung između, tako nešto se ne bi dogodilo... Ali jbga trebali su se toga sami sjetiti, a ne da ja ovdje mudrujem o tome na forumu 22 godine prekasno.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 15.07.2022. u 12:24.
  Reply With Quote