Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.07.2022., 09:24   #62123
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ja vam svima velim, zimske svake dvije godine su ti optimalni omjer uloženo/dobiveno ako radiš imalo veći broj kilometara. Allseason su tu negdje, ali su puno skuplje gume nego dedicirane zimske, a i brzo gube svojstva. Probao sam ja all season nekad na Octaviji, to je nakon 25tkm (moja godina) teška plastika, niti drži na kiši niti drži na suhom. Ova moja poderana zimska Fulda na suhom drži cestu bolje nego ljetna, a kamoli allseason, jedino na kiši kaska jer voda nema adekvatan put. Srećom, kiše i snijega zadnjih godina ni vidjet. A i ako ti znaš voziti tj imaš km u guzici, ništa ti ne znači minerva ili continental, ljetna ili zimska, sve to po asfaltu ide bez problema. A ako tjeraš auto do krajnjih granica, e tu onda vrijedi ona da guma glavu čuva.

A sad, sport i glazba
Ja tebe razumijem da se ne vozis na limitima, nego defanzivno i oprezno, pa da se uspjevas voziti s tik gumama.
Ali reci da podrapana zimska Fulda drzi cestu bolje nego Potenza Sport, PilotSport, SportContact ili F1 Asymetric, to ne da ne drzi vodu, nego nema veze sa zdravim razumom.

Mozda predlozit Pirelliju da u F1 ubaci podrapana zimske gume, pa da bolidi rade jos bolja vremena?

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote