View Single Post
Staro 07.07.2022., 10:53   #968
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
Od tog Flash plugina provjereno nema koristi jer je bia tu za sve unistene stickove, a bilo ih je od noname, Transcend, SanDisk, itd. i ocito se nisam naucia pa sam i dalje isa stavljat. Nece vise jer nema smisla, i mislim da cu se preorijentirat na xpenology posto takvih problema nema, a jos je razradjeniji od OMVa. Nedavno sam stavia screenshot Xpenology laptopa koji je u pogonu vise od 500 dana... da ne pise nebi virova jer nista na njemu nisam dira svo to vrime. In the mean time OMV pozdere 5 do 10 stickova za taj period.

Xpenologyu je samo loader na sticku, a sve ostalo na diskovima, taj stick je u read-only modu i zato može trajati sto godina. Dok OMV na stick stavlja cijeli sustav i stalno nešto piše po njemu. I meni je malo glupo da tu ima toliko zapisa, ali eto, što je tu je, vjerojatno ću onda stick zamijeniti sa 240GB Intelovim DC SSDom preko USB-to-SATA adaptera i biti miran.

Inače imam i jedan XPenology setup na J3455 celeru koji uskoro ide u mirovinu, ali meni osobno OMV puno više odgovara, puno je bliže vanilla Linuxu nego DSM koji je ipak zatvoreniji.
Night je online   Reply With Quote