Gospođa i ja odradili turističko poslovnu turu po Italiji. 4 dana i 3 noći, 2.5K Km (uglavnom auto ceste), 28.5 sati vožnje, uz prosječnu brzinu 88km/h i potrošnju 5.4L na sto Km. Ovo mi je bio najintenzivniji road trip do sada:
1. Dan, turizam: Split -> Lignano
Putem su se pridružili prijatelji sa svojim udaračem
Cool Subaru na partyu
Policijski Stelvio pazi na horde pacifista
Parking ispred ducana, bio je pun, kad sam u noći izašao na balkon, ovo je djelovalo malo zlokobno
Prijateljima su ostali upaljeni žmigavci 16 sati ali je upalio bez problema, kažu da Volvo ima 2 akumulatora
2. Dan, gospođin posao: Lignano -> Prato -> Rim
Prijatelji otišli turistički u Veronu, a mi smo planirali u Prato, pa vlakom iz Firenze do Rima. Plan je u startu bio na klimavim nogama jer nam satnica nije baš najbolje odgovarala, a propao je kad smo na auto stradi zapeli 2 sata u skoro stajaćoj koloni radi sudara. Vanjska temp je bila 40, okruženi kamionima, užas. Tada smo odlučili da nastavimo do Rima autom. Gospođa odradila što je trebala u Pratu, ručali i nazad na auto stradu. U hodu promijenili smještaj u Rimu, tražili nešto sa garažom i da možemo iza ponoći ući, što smo relativno lako našli
2 atraktivna terenca u Pratu
Oko 1 u noći smo došli do hotela, gdje su nam na recepciji rekli da rezerviranog mjesta u garaži ipak nema, da je garaža puna

Izludio tražeći parking okolo po kvartu, nerado sam ovako parkirao par ulica dalje.
3. Dan: Rim - Verona
Dok je gospođa u Rimu bila zauzeta poslom, prošetao sam do Stellantis salona da vidim Giuliettinog nasljednika Tonalea. Čini mi se solidan, izgleda dobro i ako bude sreće, bit će nam sljedeće obiteljsko vozilo
Put do Verone je protekao glatko, dok suprotni smjer nije imao sreće na jednom dijelu jer je radi požara uz auto cestu stajaća kolona bila ogromna, možda čak i veća od one u koju smo mi upali dan prije. U Veronu smo stigli taman na brzu večeru, pa u Arenu na Gorillaz
4. Dan: Verona - Split
Stali na ručak u Trst i 2 piš pauze u Toi Toi u Hr. Na drugoj pauzi, prije Zadra, naletjeli smo na parkiranog presretača, sivi Audi, pisao kaznu nekom liku u Pasatu. Kasnije nas je taj Audi prestigao sa dobro preko 200Km/h, bez rotacije i bez očitog razloga. Ja sam bio na 150, prošao je kraj nas kao da stojimo, a nije nikoga hvatao
Ponovilo se, uvijek mi je lijepo u Italiji