Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 06.07.2022., 17:55   #3835
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor topro86 Pregled postova
Odustao sam od Vivaxa. Ako mozes pogledati moj prethodni post pa neki savjet na novonastalu situaciju je dobrodosao
Popis imena koje si stavio u naknadnom popisu, svi su premium klasa, sto znaci da su ispolirane u detaljima, komotnosti i tisine. Junak iz Crikvenice Pomo, vec ti je i komentirao model za tvoju namjenu. U kontaktu sa svojim serviserom, donesi finalnu odluku, posebno ako iz prve ruke moze servisno komentirati ono sto prodaje. Izvazi i garanciju.

Davno sam napisao, u malome mjestu, otoku, negdje gdje nemas puno izbora, ides na ono sto ugraduje onaj koji ti je prvi dostupan, u rasponu kvalitete koju nudi. To je katkad sigurnije nego samo uzeti ime, posebno ako je lakoca i cijena nabavke dijelove kod iste osobe, nemjerljivo laksa za realizaciju.

Ili gledas klinicki kao potrosac, nadjes klimu x proizvodjaca, koja daje 5 ili vise godina garanciju, jos saznas, da, recimo, unutra se bas nalazi Pomin izdrzljivi Fujitsu kompresor, ili kompresor od renomea, odabir je svakako laksi. Jer dijelovi ce ti sigurno biti skuplji (nedaj boze kvara) kod vecih imena.

Osobno sam na Toshibama, ali sigurno da nisu jedini izbor od dostupnih imena. Samo, kod amera, pojedine Toshibe imaju i 7 godina garancije, a to bas nisam vidio kod nas.

@Glbert5,

zanimljivo, iz 2021 ponude, Vivax navodi (istina ili promo) da koristi vlastite kompresore.

Pa ti budi pametan, a da ne pratis svaku novinu.

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
A koji su kompresori dobri a koji ne?
Islo je vise za manje renomirana imena, ili mozda i nepoznata (na trzistu) koja mozda nisu poznata po nazivom amblema, ali unutra moze biti pouzdaniji kompresor, puno veceg imena, ili zasebno ime kompresor branse koji je dokazan u radu. Pa onda imas Daciju "statusom" ali s Renault motorom iznutra.

Za 2022. to bi to mogao reci netko, iz prve ruke, kojem servisno kroz ruke prolaze dostupna imena na nasem trzistu. Ne pratim trenutno, pa nema smisla da izmisljam odgovor telegramskim ekspertizama pretrazivanjem po webu.

Top Japanci bi dalje trebali imati vlastite, ameri pak imaju neka svoja imena, od kojih su neki presli u unosniju auto AC pricu. A kako vidis iz poveznice Gilbertu, Vivax tvrdi da koristi vlastito znanje, pa ce reci da i LG i Samsung, vjerojatno koriste vlastite. Koliko su dobri, ne znam, nisam koristio. Ali kad znas koji je unutra, lakse mozes istraziti.

.
Visage je offline   Reply With Quote