@Lewis,
Na temu konkretnog pitanja, zapravo postoji LG 31.5” 5K panel (LM315QQ1) koji je izasao jos 2015., ali morat ces sam istraziti tko ga koristi. Moze li se jos kupiti, te koristi li itko taj panel. Navodno, kroz maglu, mislim da je Asus proart imao takav model. Ima li ga i dalje, ne znam, mozda u Japanu.
A nedavno je najavljeno nekoliko
40" modela, no, barem osobno, one koji dolaze u zakrivljenoj modi, ne razmatram.
Ostatak odgovora, zasigurno ti se nece svidjeti, kao ni tehnofilski nastojenim fanovima svega novoga i veceg. Ali 5k monitori (na vise) u punoj implementaciji su jos uvijek nedovrsena prica, u okruzenju alata i namjena, jos uvijek su koju minutu prerano dostupni.
Prvo su se istopili kod fotografije, pa i oni koji su ih uzimali, na kraju i dalje drze 24" modele za fine provjere, sto je ironicno na premisi i krilima ultra rezolucije. Zato ga ni Eizo jos nema. Dan je prefjakast za pisanje, tko zeli lako moze sam istraziti u bransi interesa.
Apple, puno za prerano, ali zasto ne, tko ga veseli. Dovoljno je upisa vlasnika. Mislim kao i ostali 5k, lijepo je to za vidjeti, ali za novce, da ne moze pokriti ni sve kolor standarde kako treba. Valjda je tajna u stalku, u njemu je sigurno dodatni LUT koji bezicno komunicira s monitorom
Lijepa ravnica za desktop, video i narodno veselje, ali za dosta namjena, prerano, prerano i premalo modela i premalo prodrman odnos cijene/ponude.
Tako da, ako ga moras imati, strpi se jos neko vrijeme, do tada, budi zadovoljan setupom kojeg imas, sluzi te i dalje dobro. Cudna su vremena, jesen stosta nosi, mozda ti i novcanik bude zahvalan, na mozebito neplanirane izdatke
...