Citiraj:
Autor Nikky
Dobro sam namirisao da se kontroler dobro grije 
Zbog pozicije u tom case mislim da je bolja ona slot varijanta šta sam je poviše predložio:

da izbacuje vani a ne da kovitla zrak između kartice i psu,
još ako je "usis" taman gdje je kontroler, pun pogodak.
DIY spoj na Fan header pa kontrola ovisno o temperaturi.
|
Ovakvo nešto bi bilo dobro, ali da je ventilator kojih 10cm daleko od izlaznog slota da dođe taman iznad pasivnog hladnjaka na kontroleru. Ovaj bi sjeo nekako taman iznad praznog dijela kartice gdje su miniSAS konektori.
Ali u svakom slučaju neće tu biti nekih problema, imam u junkboxu tih ventilatora svih vrsta i dimenzija, a dosta njih je sa IBM/Lenovo računala i servera pa su dosta kvalitetni sa kugličnim ležajima i nema straha ga će uginuti.
Citiraj:
Autor Nikky
@All
Naravno da treba klimatizirani prostor na ove divlje temperature ako želimo da nam sprave prežive što duže 
|
Ovisi koliko je bitna (skupa) oprema.
Mali uradi-sam NAS kojega mi je zamijenio onaj Qnap je bio mini-ITX ploča, SSD i HDD u vrlo malom kućištu. Disk je već 3 ljeta odradio 24/7 na oko 60° (podatak iz SMARTa). Drugi složenac istog tipa je već 5 godina u pogonu bez gašenja, ljeti je disk kontantno na oko 55°, komp je potpuno fanless. I oba su diska na 100% nakon tisuća sati rada, jedan je Seagate SkyHawk, drugi Seagate NAS. S obzirom koliko cijeli setup traje više mi se isplati promijeniti setup kad krepa nego plaćati struju za to hladiti.