View Single Post
Staro 05.07.2022., 00:09   #264
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Nije isto, ni ne tvrdim da je. Al moraju na neki način bit spojeni, i taj spoj me nekako podsjeća na prvi AMD infinity fabric i latencije. Postoji mogući problem s time....ne kažem da nužno mora bit. Vjerujem da razmišljaju o tome, i kako odvodit toplinu. Nije mi jasno zašto bi to bilo bolje osim što je jeftinije. Ako radiš veliki čip s integriranom sabirnicom, postoji velika šansa da će dio bit sjeban....tak i segmentiraju. Ovo da gradiš od kockica malih, pa povezuješ s nekom sabirnicom, mora bit neki delay kad informacija ide s modula na modul.
Da, sve to stoji, zato se sa svakom novom generacijom poboljšava Infinity Fabric zajedno s Infinity Cache količinom, te se dodatno sve nakrca ogromnim količinama HBM-a.

nVidia Hopper je najbolji pokazatelj što se može očekivati s nadolazećim RTX 4000 modelima i kad-tad budu baš kao i AMD i Intel morali preći na chiplet rješenja.

Ne možemo unedogled imati ogromne monolitne GPU čipove, jer ni sad nismo daleko od 1kW čudovišta.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote