View Single Post
Staro 04.07.2022., 22:49   #251
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Da, Turing nije imal osjetno veći porast u performansama, a kad se k tome doda ionak odlična Pascal arhitektura u kombinaciji s rabljenim GTX 1000 modelima, većina ljudi je kao i ti, fino prekočila Turing seriju. I onda je stigel Ampere i jedna RTX 3070 je nudila performanse RTX 2080 Ti za manje novaca, bar dok se kripto društvo i COVID-19 nisu pobrinuli za nestašicu svega uz sulude cijene. Sudeći prema svim dosad procurenim potencijalnim specifikacijama, nadolazeći Ada Lovelace RTX 4000 modeli će za svoj midrange nuditi performanse sadašnjih high-end Ampere modela i stvarno ne bude čudno, ako jedna RTX 4060 ima performanse u rangu sa RTX 3070/3080.

Na kraju dana, kak god okreneš i koju god novu karticu odlučili kupiti, vrlo vjerojatno budeš moral mijenjati kompletnu platformu, jer se 8700K već danas malo teže novi s Ampere modelima, a kamoli kad stigne RTX 4000 i RX 7000 serija.
Ove godine mijenjam konfiguraciju, kupit ću sve novo a ovaj ću dat malom.
Kupujem na firmu, i bitno mi je da bude na stanju ove godine, da mi ide u trošak ove godine. Sad se nagađa da će odgodit, što mi ne odgovara nikako. Ne znam baš kako bi me porezna gledala na grafičku samo da kupim.

Kakve će performanse bit to će se vidjet, al da imaju oboje neku radikalnu arhitekturu nebi dizali toliko TDP. Između GTX 1 i RTX 2 je bio poerformance/W pomak za istu klasu, al između 2 i 3 nije bio.
Moje mišljenje je da neće bit pomak, tak da će bit pomak koliki je u TDP razlici, dakle neki 30%, više manje koliki je bio pomak u zadnje dvije generacije. Smatram da je glupo bilo dat 1200€ za pomak od 25-30%, uz istu količinu rama, i nisam bio jedini.

Potrošnja.
Jedne godine me toliko živcirala buka, da sam 980ti zamjenio za 1070, koja je bila marginalno sporija al znatno manje bučna (250W, naspram 170W).
Kasnije sam kupio 1080ti i ovu dao sinu. 1080ti je 250W, i kupio sam najtišu koju sam mogao kupit, sad mi je na 200W. Uopće ne mogu zamislit 420W, to ekspresno ide undervolt i underclock na 300 il manje.

100 ljudi sto ćudi, 100 žena 200 sisa, svako ima svoju filozofiju
markecSMB je offline   Reply With Quote