Meni je žao na krađi teme, ali nimalo mi nije žao za dosad natipkan offtopic.
Ne moramo se češljati da je sve dobro. Nije. Ako budemo i dalje stoka koja plaća te budalaštine, tj. da se prosto izrazim, da gutamo te kurčine koje nam nude, onda ne budemo nikud došli.
Nisam litru ulja kupio otkad su počeli drukati cijene.
Danas cijena litre mlijeka u odnosu na utorak poskupila 16%. Zadnje povišenje cijene mlijeka je bilo prije otprilike mjesec dana, za isti postotni iznos. Žena mi je danas izašla iz dućana bez mlijeka.
Mislim ljudi moji, ak ovo ovak nastavi, a mi gutamo i dalje svakih par mjeseci rast od 15%, evidentno je da će nam ušteđevina od zadnjih 10 godina vrijediti - ništa. Ne samo to, nećemo niti moći ništa više priuštiti.
Mediji nas senzibiliziraju unaprijed dva tjedna pričama u stilu "moramo računati s daljnjim povećanjem cijena", dok pred dva tjedna pričam s komšijom u selu pored Slavonskog Broda koji kaže da ne dobije ni prebijene lipe više od ovih što otkupljaju meso, mlijeko i ostale sirovine prehrambene industrije. Kaže on, jebem ti poštenje i seljački život kad ja imam obvezu njima prodat nešto po toj niskoj cijeni, a onda moram sebe opskrbljivati od derivata svojih proizvoda kojima raste cijena po 10%+.
Stvar postaje pomalo strašna, ali svi imaju zabijene glave u pijesak i pričaju po kavama o tome kak se teško živi.
Mislim, svjestan sam da je to svojevrsna borba s vjetrenjačama, pogotovo kad kao pojedinac svjesno i aktivno bojkotiram takve stvari, ali svjest bi trebala proraditi da nešto možemo promijeniti jedino ako svatko od nas tako počne misliti.
Tak da ako netko ima vremena još razmišljati, nek si dobro pogleda razvoj situacije u zadnje 2,5 godine, realno i kritično, pa nek shvati da je to realnost i da jedino svatko od nas može učiniti nešto protiv.