Ako netko ima ideju sto bi moglo biti u pitanju:
Buraz je uzeo Iskon internet/TV i dobio Xiaomi Mi TV Stick jer program ide preko aplikacije s google play storea IskonTV. Ima nekakav Grundig 43" LCD TV s 2 HDMI ulaza i 1 USB (nema android, nije smart).
Kod prvog podesavanja stick/TV (stick je utaknut u HDMI 1 port), pri paljenju javi poruku kao da se nesto azurira i da se ne gasi tv i sl. To tako stoji, stoji i nista se ne dogadja.
Kada sam tv upalio bez sticka i kada javi da nema signala i treba podesiti izvor, kod ukljucivanja sticka on je normalno ucitan, sve uredno instaliram, radi i sve 5.
Medjutim, kaze buraz da kada je bila nekakva grmljavina njemu nakon toga stalno smrzavala slika i on probao 1-2 puta izvaditi i staviti stick, medjutim slike na kraju upopce nema.
Dolazim ja sljedeci dan i pokusavam upogoniti stick, upalim tv bez sticka, kada javi da nema izvora ustekam stick u HDMI 1, ali se tv ugasi u roku 0,2 s (prije se nije gasio u istom slucaju).
Slicna stvar je i kada upalim tv, dodjem u izbornik za izbor hdmi uredjaja, ukopcam stick i azuriram hdmi uredjaje, stick je uredno prepoznat (cak u pozadini izbornika vidim da je stick ucitan jer prikazuje meni od sticka - aplikacije, ikonice itd.). Odaberem stick i cim stisnem ok, tv se gasi u roku 0,5 s.
U hdmi 2 ne mogu ustekati stick jer nema mjesta.
Na kraju sam napravio tvornicki reset i sticka i tv-a, ista stvar.
HDMI 1 ulaz na tv-u bi trebao biti ispravan jer PS4 konzola uredno radi preko njega.
Probao stick na pc monitoru i LG tv-u, radi od prve i bez ikakvih problema.
Ovi iz Iskon tehnicke sluzbe - nije im nista jasno, kao ni meni.
Ima li netko kakvu ideju sto bi mogao biti problem? Produzni hdmi (jer nema mjesta za stick) pa na HDMI 2 utor bi samo mozda rijesio stvar.
Hvala