Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Imam za gaming AOC AG27QCX 1440p i zadovoljan sam gamingom na njemu. VA, lock na 144HZ, brightness na 100% i overdrive na medium. Oštrina i kvaliteta boja nije loša uopće ni u čitanju surfanju, nema blura, nema mi ghostinga u igrama s tim postavkama ili ga ja ne primjećujem (možebit) ali ne znam može li se usporediti gaming panel i office panel (VA).
|
Ne znam jel tih 100% brightnessa koristiš samo za gejming ili inače, ali znam da je to generalno boljka VA panela - svjetlina im je mana, pogotovo ako imaš izvor svjetla iza sebe...
Primjer, na svom trenutnom (već sad starom) Dellu nisam nikad koristio preko 50% - nemam potrebe jer je i tada presvijetal za moje oči...
S druge strane frend ima AOC 27" 144Hz curved VA i stalno se žali da je pretaman po danu, osim toga sve 5...
Citiraj:
Autor zoran5
IPS bolji, dal sam VA panel kceri da radi s njim a ja uzel ovaj novi S2721DGFA
Ako mozes pruzi se za IPS, a jos bolje ako je zakrivljen. Ovaj moj novi nije i to mi fali sa onog prijasnjeg VA panela. Zakrivljeni bolje lezi ocima bar meni,
|
Da, vrlo vjerojatno će biti IPS - samo još moram odlučiti hoću li ostati na 24" ili idem na 27"... Sumnjam da bi uzeo zakrivljeni ekran, nije mi odbojan ali kod većine novih modela taj curve je dosta agresivan,
tipa prije par god. su stavljali R1800 (kao na gore spomenutom AOC-u) a sad su već na R1000. Uglavnom, to nije nešto od čega patim iako nemam ništa protiv