Nedavno sam radio eksperiment mjerenja potrosnje pranja+susenja pune masine sarenog (30°C, 30 min, 1200 o/min) i bijelog (90°C, 2,5h, 1200 o/min) s ciljem usporedbe koliko jeftinije prolazim jer vise ne koristim odvlazivac za susenje. I shvatio sam da mi je susilica mnogo jeftinija nego da istu tu robu susim odvlazivacem u wc-u po 8-12h preko noci. Dnevno susenje odvlazivacem je osjetno skuplje i neusporedivo. Problem je i sto odvlazivacem mogu susiti samo jednu masinu robe u recimo pola dana (ogranicen sam prostorom i velicinom susila).
Ako koga bude zanimalo, zakljucak price je bio da mi nema smisla cekati nizu tarifu i drkati se cijelu noc za oprati/osusiti robu jer za manje para operem/osusim dvije masine robe u nizu u ~4h dok recimo radim od doma. I ustedio sam dan i pol obilazenja susila po wcu.
Ta fakin susilica je najbolja stvar koju sam eto tek nedavno otkrio. Na stranu losi ucinci na robu, to je neka druga tema.
Sad jos samo objasniti zeni da ne koristi toplu vodu za pranje ruku i sl. preko ljeta jer nam je hladna voda u tom periodu i ovako 24-25 °C. Nazalost, taj bojler cucla i cucla.