Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.06.2022., 14:01   #61870
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Vrlo prikladan pod uvjetom da ne staviš poput mene jednomaseni zamašnjak nutra. To mi je ubilo auto za moje pojmove, zato će letiti van.

Pogotovo kad je auto na tvorničkim selenima, možeš ga voziti i po grabama u ZG bez problema. Vrlo komforan auto s tvrđom suspenzijom.

Doduše, klasificirao bih ga prije kao GT, ne kao sportski coupe, zbog težine (1520kg) i zbog prilično dugih brzina (2. skoro 110km/h).

Takve aute treba upravo što više voziti, stavovi poput tvojeg stavljaju aute pod ključ u kojekakve kolekcije i dižu im cijene u stratosferu, te sve manje "realnih entuzijasta" dobivaju priliku voziti nešto.

Osim toga, ekipa koja ima stariji "vikend auto" se nikad ne usudi otići bilo gdje na par dana s njim jer nema pojma dal će mehanički izdržati.

Svog ne vozim kao pravi daily, ali bome kad je lijepo vrijeme idem do posla u rošadi tri auta koja spadaju u kategoriju "ne smiju voziti ko daily".

Jedino kad ih svjesno ne vozim je po posoljenoj cesti, za to imam drugi E46
Super je kad imaš 3 odlična auta, pa ih rotiraš meni bi služio kao weekend getaway car. Iskreno očekivao sam od svoje Giulije da će bit i weekend getaway i daily, i iako je auto fantastičan, nije ni odličan daily, ni odličan weekend auto... za gušt auto mu fali puno više feeling na volanu (iako ja jesam uzeo neresponzivne gume, PS5, svjesno, ali opet i auto je tu jako kriv).

Da imam E46 M3 (bilo kakav), svaki drugi vikend bi ga vozio, dok bi između 1.11. i 1.4. bio konzerviran negdje. I usudio bih ga se voziti jer ne bi on predugo stajao, naravno da bi tu i tamo i nešto po ZG-u odradio s njim, ali to nije daily auto.. daily je onaj s kojim ideš po klince u vrtić, u shopping, tegliš ležaljke iz Bauhausa (skoro nemoguće u Giuliji, ali jedva nekako uspio)...

To što ga ti provozaš na kavu na drugi kraj grada nije klasični daily
Elven je offline   Reply With Quote