View Single Post
Staro 24.06.2022., 11:53   #361
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
Imaš Jellyfin, ali ne znam hoće li ti biti dovoljno moćan/nakrcan opcijama.
Nakon dosta utrošenog vremena i testiranja, Plex je i dalje kralj i radi najbolje. Problem mi je bio u internetu, sada sam ga digao s 4G na 4G+, imam minimalnih 100Mbps, i 4K sada radi ko beba. Imao sam TP-LINK MR200, koji mi je hvatao nekih 60-100Mbps, ali laptop je vrtio oko 20-50Mbps. Sada sam kupio TP-LINK MR600, a TP-LINK 503 Extenderom i to je sad druga priča. Brijem da sam ostavio MR200 i samo kupio pošten extender da bi riješio problem, al yebga, šta je tu je. Neće router propast. A i skužio sam što i kako treba s Plexom.

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Dune je preskupi mastodont. Davno je prošlo njegovo vrijeme, sad se furaju na tu spiku "audiofili/videofili", super procesuiranje slike bla bla bla i onda nemaš podršku ili čekaš novi firmware 3 godine. Coreelec i neki player koji ga 100% podržava je po meni najbolje riješenje. Osobno koristim odroid n2+.
Problem je naći Netflix plugin za Kodi koji radi, alj kad radi tu nema brige. Samo za 1080p ili 4K treba podosta jaki player jer sve vrti softwerski. Recimo Minix U1 mi je štekao neki puta na 1080p, n2+ ni ne trzne. Ali opet, nativni Netflix app iz telke je opet bolje, pogotovo za ukućane koji se ne kuže baš + Dolby Vision radi jedino tako, ne radi preko Kodi-a.
Nakon revidiranja svega, Nvidia Shield TV Pro je ipak najkompatibilniji uređaj. Došao sam do zaključka da trebam uložiti u Plex Media Server, a Nvidia Shield TV Pro je najbolji Plex player.

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
A šta ce ti netflix, kodijevi torrent streameri ga mjenjaju jako dobro. Načinom rada, pregledniscu sadrzaja, ponudom informacija, rejtinga, trailera, glumaca ... Sve je puno bolje.

Pros:
bolja kvaliteta slike, bolji zvuk, podrška za titlove
Cons:
Jedino downside koji se može izdvojiti je buffer od 10-15sec na početku, ali ako si zagrizao gledati neki stari serijal ili netflix mini serijal, dok gledas prvu seriju "onthefly", uz 3-4 klika daljinc3m cijelu sezonu si u backgroundu pripremiš.

Nexflix 4k meni ni priblizno ne izgleda impresivno kao recimo torrent stream. Netflix ubija kolicinom komoresije ...
Dobro, kad je rijec o ekskluzivnom netflix sadrzaju, isti klinac od kvalitete ces dobiti i preko torrent streamera posto je isti izvor, al ako je riječ o sadrzajuma za koje postoji i BR ponuda, nemjerljivo je kvalitetniji i slikom i zvukom
Kodi je po meni odlično rješenje, Plex je ipak Premium. Rekoh, media centar koristi više korisnika u Zagrebu, pa zatim Srbija, Njemačka, Švedska. Zato je tu Plex majka. Meni Kodi Player dođe kao "lokalni" backup player. Trenutno sam na moru i na laptopu mi najbolje radi Kodi sa Plex pluginom i tako gledam filmove i serije. Ne znam zašto svaki put kad pokrenem nešto, prvo vrti vrti, izbaci grešku, i sljedeći put pokrene. To su valjda boljke Kodija.

Kao što sam rekao, složio sam automatiziran media centar i u biti shvatio da je moj problem samo to što Nvidia Shield TV Pro nije dovoljno jak uređaj da bi handlao 4K HDR Transcoding, a i nisam obraćao pažnju kako pristupam Plexu. Npr, pristupao sam mu preko web browsera, što nisam razmišljao da Web browser ne podržava x265, te zato Shield TV (Plex Server) kreće transkodirati i problem nastaje.

Time rješenja su sljedeća, svako ovisi o budgetu i određenoj percepciji:
1) Implementirati "Optimizirane" verzije sadržaja, tamo gdje je potrebno. Znači 4K HDR, se optimizira - konvertira i radi kopiju na 1080@10Mbps ili se skine više verzija filma/serije, kao i konverzija Audia na DTS ili DD (ne znam sad napamet) kako bi lijepo sve sjelo na Logitech Z906.

2) Zaobilazi se 4K HDR sadržaj.

3) Kupovina Intel Core i5-1135G7 based uređaja koji je u mogućnosti se nositi sa transodingom, i to oko 8x 4K HDR transodinga.

Tu ekipa kaže da su došli do 14x 4K HDR:
https://www.reddit.com/r/PleX/commen...t_from_modern/

Tako da, dugoročno planiram Shield TV Pro imati kao backup player s Kodijem, i Plex player ako idem na more, pa ga lako uzmem sa sobom.

Razmišljam o kupovini NUC-a, no imam na raspolaganju neke nove laptope sa i5-1135G7 kojima su porazbijani ekrani, pa uzet takav laptop i za početak napraviti dobar test da vidim jel to u praksi stvarno tako. Ovo mi je đaba, a NUC bi mogao svakako biti neka buduća investicija. Sa jednim takvim NUCom, na njega bi složio onda i Sonarr, Radarr, Bazarr, Torrent i još neke stvarčice, i mislim da bi jednim udarcem ubio roj muha.

I finalno, da, realno trebao bih Logitech Z906 zamjeniti sa nečim novijim, neki AV recieverom, ali kad vidim koliko to sve košta sa zvučnicima, boli me glava.

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 24.06.2022. u 11:58.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote