View Single Post
Staro 23.06.2022., 18:41   #9133
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Situacija sljedeća: 31.3.2021. kupljen pisač Epson, rikavela uvlakivač papira, neće povući papir. Kad sam ga kupio trebao je online popuniti obrazac za produljenje garancije na 3 godine, no nikako nisam uspijevao, neka greška na stranici mi nije dozvoljavala, svaki put error, na kraju sam se obratio Epson Europe jer ovi naši nisu znali gdje je problem, vamo tamo nije bilo odgovora i ja iskreno zaboravio na to.

I danas idem direkt prijaviti kvar u Eurotrade koji je ovlašteni servis i uvoznik da bi mi rekli da je redovito jamstvo godinu dana... pogledam na jamstveni kutiji, kad ono stvarno piše 12 mjeseci jamstva. Ok, moja greška, nisam ni čitao, pretpostavio sam da je redovno 2 godine plus onda ovo produljenje na 3, a na kraju ispalo s 1 na 3.

E sad, kako uopće po EU zakonu može proizvod imati samo godinu jamstva, a druga stvar je što je njima bila usrana stranica i što ja nisam mogao napraviti produljenje jamstva zbog njihove greške, poslao sam im i screenshotove (srećom imam to sačuvano) gdje prijavljujem tu nemogućnost i gdje se žalim i njima i Epson Europe da bi dobio maltene generički odgovor od servisa:

Poštovani,

provjerom smo ustanovili da za Vaš pisač Epson L3151, serijski broj: X7GR128176, nije registrirano produljeno jamstvo (screenshot u prilogu). Isto možete i sami provjeriti na https://warrantycheck.epson.eu

Nažalost nije moguće nikako naknadno registrirati produljeno jamstvo, jer je prošlo više od godinu dana od dana kupnje.

Možemo ponuditi samo vanjamstveni popravak uz naplatu.

Da li bi mogao nekako istjerati ovo pa vašem mišljenju, pogotovo ovo sa samo godinu dana jamstva?
blackened je offline   Reply With Quote