Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.06.2022., 06:48   #61837
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
-->
Gotov je roadtrip giro d'Italia

1745 km manje više talijanskih autoputeva, gradova itd... Kad se sve zbroji i oduzme mi smo gospoda na cesti. U tjedan dana sam izbjegao više sudara i potencijalnih nesreća nego u pola godine u RH.

1. Ubacuju se na iznimno male udaljenosti što je problem na autoputu (zarotira te)
2. Trake (kojih doslovce nema po Firenci) su stvarno svima na shvaćanje. Nekad si sam nekad vas je dvoje, a nekad i troje
3. Prednost je isto li-la kako kada
4. Znakovi prednost ne postoje eventualno trokut i ok stop imaju uredno
5. Biciklisti i romobilisti su totalno dvilji te za njih nema nikakvih pravila
6. Kamioni daju žmigavac i idu bez obzira na tvoju brzinu s kojom dolaziš
7. Iznimno dobro čitaju situacije kada se izbacuješ iz desne u lijevu kako bi se netko ubacio na autoput..kaj je je

Imao sam nekoliko izbjegavanja idiota koji su mi otklizali u traku, lika koji mi je doslovce iskočio iz zaustavne sa svojim audijem bez da je iskoristio zaustavnu za ubrzavanje....

Malo malo su sudari, a i vidjeli smo posljedice jednog gdje 3-4 doktora krpaju lika u suzuki jimny dok vatrogasci pile auto. Valjda ga je netko malo taknuo i zarotirao dok se odbijao od bankina.

Ne znam ni koji je deal s cestarima koji ne čiste ceste. Autoputevi su im prepuni komada stakla, farova, plastika, guma itd... Malo malo smo vidjeli ekipu kako djora gume pošto se očito probuše na cestama koje imaju dosta smeća i ostataka sudara.

Kolega je bio u gradu do u isto doba i na pivi mi je pričao kako je izbjegao gumu od kamiona.

Parkinzi su uski i skupi. Cijena je od 1,10 eura na cesti na Pisi do 3,10 eura na Firenci privatni parking. Dnevna karta privatnog parkinga (ostavljaš ključ tamo nekom čoeku da preparkirava tvoj auto... ) je 35-37 eura od 8-00.

Autoputovi su stvarno ok i mislim da sam platio od slovenije do Firence 36 eura. Prema nazad jasno dvije ili tri nesreće od čega je jedna bila vjerojatno nešto ozbiljnija pošto je helikopter išao po unesrećene pa sam od Montecatini Terme do maltene iza Bologna išao brdskim lokalnim cestama što je bio propisan gušt.

Prva slika je Samobor - Montecatini, a duga Montecatini - Samobor.

photo-2022-06-23-06-33-51 photo-2022-06-23-06-33-38

p.s vratiti ću se opet. Fakat se ima kaj za vidjeti, zemlja je predivna, ljudi su fakat ok ovak u kontaktu, vino je brutalno dobro kao i hrana. Pivo isto nije loše.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 23.06.2022. u 07:09.
Hamm je offline   Reply With Quote