View Single Post
Staro 22.06.2022., 11:40   #29
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
nisam htio do sad upadat ali - oko čega se vi mučite a blage veze nemate?

kakav crni vlan1500 i "internet vlan" na bilo kojem portu na speedportu?

speedport je kućni router, on nikakve vlanove ne baca na svoja 4 lan porta, to su obični access portovi ,na temelju mac adrese odlučuje da li će na taj port pustit net ili će pustit maxtv. promet koji ide van nije tagiran.

drugo, maxtv streamovi su zaštićeni drm-om i nema boga da im pristupite.

tako da ako vam se gleda tv negdje ća od doma uzmite si piratski iptv paket od nekoga i instalirajte si aplikaciju na mob/tv kao šta normalan narod radi ili ugovorite max tv to go / iskon tv to go / štagodtv to go
pametno moje malo ako je pomoću mac adrese dodjeljuje maxtv kako je onda moguće da preko TL-SG105E swich-a rade 2 recivera sa 1 porta speedporta i to samo kad su postavljeni vlan id-ovi-1500,

kolko je meni poznato svaki reciver ima svoju mac adresu, ako isključiš vlan id na swichu nema max tv,

reciveri jesu vrlo vjerojatno prijavljeni mac adresama na serverima, ali put do servera je određen vlan id-om,
doduše gotovo sam siguran da firmware speedport 3 je prepun bugova jer prva dva dana kad sam ga dobio, mogao sam na swichu sve djeliti, nakon toga samo maxtv ili internet sa jednog porta.

priča o kućnom routeru isto ne stoji gdje češ ip televiziju gledat nego doma, znaći router koji ti operateri daju bi trebao držati doma 2 recivera bar osnovni paket recimo desetak-smart home uređaja i internet, jedina boljka je da je 4 porta na routeru premalo,

da je fw bugovit dokazuje ulazna slika:

slično je i na par mjesta u postavkama.
za sad sve što meni treba radi pa se ni ne bunim previše
naravno bez prjavljenog / registriranog recivera nema ni max tv.

-

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.06.2022. u 12:40.
skalar je offline   Reply With Quote