View Single Post
Staro 21.06.2022., 15:53   #5483
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Riješen misterij sa lošim temperaturama
Otvorim prednja vrata, maknem filter i vidim da mi se prednji vent ne vrti
Čačkao sam one brzine neki dan i stavio na max, zašto se nije vrtio nije mi jasno. Čim sam ponovno dirao te brzine proradio je. Držat ću ga na oku ako je zbog nekog kontakta...

Uglavnom re-test u Witcheru 3, znači stock mi je bio 82C i 86% vent, sad je 73C i 68% vent. Ovaj OC što sam napravio je bio 79C i 79% vent, a sad je 68C i i 60% vent

Znači uopće nisam imao airflow, skinio si 12C i 19% vent manje, te je clock još nešto veći, stabilniji...

Trebalo mi je biti jasno da nešto nije uredu kad sam preko 10C skinio sa skidanjem bočne stranice, prevelika razlika, pa nemam case od 100kn

Citiraj:
Autor Alfredo nr.3 Pregled postova
Razlike u bojama između Nvidije i Amd su očite svima koji su imali jednu i drugu karticu. Bez podešavanje Amd ima bolju sliku. Besmisleno mi je o tome pričati. Bilo bi dobro da pcekspert napravi test na tu temu. Iste konf., jedna s Amd karticom i druga s Nvidijom pa da vidimo imali razlike u kvaliteti slike bez ikakvih podešavanja.
Što se Amd drivera tiče, opengl za njih je veliki problem zato igre i modovi na quake engine na njima zezaju. Quake 2 xp se već dugo vremena ne može igrati na amdovim karticama.
Treba napravit test na način - dva ista monitora i jednu amd i jednu nvidia gpu side by side. Možda parametri izgledaju isto brojčano, a različiti vendori ih različito prikažu...

Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Samo grafe sa GDDR6X memorijom imaju senzor temperature memorije, znači počevši sa 3070 Ti pa nadalje
Jebo ih otac. Kako rdna 1.0 (5000 serija) ima senzore... Ta me temp i najviše zanima jer je rdna pokazao da je na budget coolerima to najkritičnija točka
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote