View Single Post
Staro 21.06.2022., 09:29   #5460
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Alfredo nr.3 Pregled postova
O tome sam pisao davno pa me ekipa napala da nije tako. Kada pređeš s AMD-a na NVIDIJU, što se boja tiče kao da si prešao s konja na magarca.
Moraš u Nvidia Control panelu - Change resolution - Use Nvidia color settings - output dynamic range stavi na full. Potom idi na adjust desktop color settings i tamo podesi Brightness na 40, contrast 35, gama 1.0, digital vibrance 40. Te postavke su meni ok, vidi kako ti odgovaraju. Uglavnom tu se igraš dok ne dobiješ ono što želiš.

Moja KFA2 RTX 3070 EX Gamer 8GB undervoltana na 0.95, GPU clock na 1980 mhz, memory clock 2050.2 mhz ide do 73, hot spot 86.1, fan speed 1735 rmp (59%). Imam loše kučište Antec NX600, tako da je bočna strana otvorena. Grafu ne čujem kako radi.
Nisi lud, to s bojama je činjenica. Odmah sam vidio razliku. Al dobro, to se može tjunati.

Probao sam ovo tvoje, bolje je, eventualno mi je malo pretamno (malo brightnes ili kontrast pojačat), no možda ovisi od ekrana do ekrana, trenutno sam na telki. Možda treba malo čačkati po plavoj ili zelenoj boji...

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
0.95V je IMHO previše, probaj to i niže.

Ja sam sa UV dobio:
-manju buku jer se ventovi mojoj grafi vrti očito koliko god treba samo da ne pređe spomenutih 75 stupnjeva
-mrvi viši i super stabilan clock
-nevezano, ali i mema mi bez problema radi na +1ghz, tako da win-win što se mene tiče

A skužio sam da ovaj kuler na Palitu uopće nema neku finu krivulju, nego starta odmah na 1300+rpm, pa je slijedeći đir 1700+, pa 2100 (ovdje se već čuje pošteno) i onda uzljetanje mlažnjaka na 2500+ (ovdje je iritantno).

Stara GTX 970 MSI gaming je išla od mislim 500rpm pa po 100 gore kako se grijala. Ali dobro uspoređujem jednu od najjeftinijih modela i jednu od top modela.
Ma to je nabrzak overclock jučer bio. Crashalo mi je ispod 0.95 i ovim clockovima iznad 1900mhz. To je bolesno koje voltaže nabija na stocku, mislim da sam viđao i 1.0750...
Budem testirao u ovim drugim softverima (uniengine i metro exodus), pa možda stavim na 1875mhz clock i što nižu voltažu. Moram vidjeti na koliko mi je najviše boostala kad je stock bila, pa na taj clock fixirat
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote