View Single Post
Staro 15.02.2006., 23:03   #8
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Originally posted by nimfo
jos jedno pitanje na visoj gradevinskoj i na visoj strojarskoj se upada u faks bez prijamnog....samo se gledaju rezultati iz srednje...

dali je moguce se prebacit sa te dvije spomenute vise skole prebacit na veleuciliste naravno uz pad godine???

Kaj je fakat tak tesko,ja sam mislis da ovi kaj voole ucit ide na FER a ne na veleuciliste....

Kaj je s onim u Varazdinu???(ima ko iskustva s tim)
Ne znam kaj smatraš pod višom građevinskom i strojarskom, ali TVZ se sastoji od 5 odjela

Graditeljski
Informatički
Računarski
Elektrotehnički
Strojarski

Samim time da se upišeš na jedan od tih pet upisao si se na TVZ. Što se tiče prebacivanja, moguće se prebaciti s nekih na neke, ali to vuče neke posljedice kao, recimo, da izgubiš potporu ministarstva (redovan studj bez potpore ministarsva), tj. plaćaš studij oko 7800Kn godišnje. Za detalje se obrati referadi.
Ne koriste se više termini viša i viskoa nego stručni i znanstveni studij. Stručni izvodi veleučilište, znanstveni sveučilište. Završavanjem TVZ-a dobiješ 180 ECTS bodova kao i na velikoj večini sveučilišnih studija, jer traju tri godine, s malim izmjenama u budućoj tituli.
Da je TVZ lakši od srodnih Sveučilišnih studija (FER, Građevinski fakultet...) je, ali nije "walk in the park" kao neki sveučilišni studiji (zna se koji). Ipak se trebaš malo potruditi da završiš. I uvođenjem Bolonje, prilično svuda za uvjete za prelaz u višu godinu treba dati sve ispite s godine za kaj, vjeruj mi, treba puno rintati.
Ak nisi sto posto uvjeren da cijeli život tokom 4 godine želiš utući na faks, TVZ je bolji izbor od srodnih sveučilišnih sudija, jer unatoč dosta zahtjevnom programu ostavlja vremena za druge aktivnosti (recimo posjećivanje ovog foruma )
Vjeruj mi, probo i jdno i drugo ( Građevinski fakultet (Sveučilište) 4 godine(došo do parcijale treće)-prebacivanje- Graditeljski odjel TVZ još 2 ispita do kraja
MikaHR je offline   Reply With Quote