View Single Post
Staro 19.06.2022., 08:01   #19
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
@dalu vlan id: 1500 (Maxtv) swich ako se nevaram je oko 90kn i figurira kao više izlaza iz onta i kako u svakoj liniji bilo dsl ,vdsl ili optika max tv ima prioritet možeš koristiti i sa speedporta ,i sa rotera ako na router postaviš vlan id,iz swicha ti izlazi čisti signal na oba dva uređaja,jedino što je bitno da je gigabitni swich, ja sam tako imao spojeno 3 godine,sa noname kineskim swichom za 5 eura ,speedport s jedne strane asus s druge,speedport za telefon i max tv ,asus za internet,jedini problem je bio da se ledice na speedportu nisu dale ugasiti,speedport u bridgeu i asus na njemu ipak utječe na kvalitetu veze,nije bilo pucanja ali usporavanja veze s vremena na vrijeme je bilo,u paralelnom načinu spajanja to je nestalo,velim nezgleda ljepo kad su sva tri uređaja jedan kraj drugog ,ali radi wifia trebaš samo glavni router istaknuti da se vidi, speedport i swich može stavit iza ormara na ormar ili negdje drugdje sakriti,ja sam povješao na zid ispod stola ont,swich i speedport tako da nisu bili vidljivi,jedino od ledica speedporta sam ima pozadinsko svjetlo uvjek ispod stola ,ali to se nije dalo nikako izbječi.

sad dalo bi se razgovarati dali je pametnije investirati u svoje uređaje ili uzeti 1gb vezu i za 45kn (30kn brzina + 15kn premium uređaji) dobiti speedport smart 3 + mash koji nije loš uređaj,nije fritzbox ali uredno drži vezu.

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 19.06.2022. u 08:26.
skalar je offline   Reply With Quote