Vjerujem da sam već jednom postao ovdje u ovu temu ali evo, obzirom da je rasprava opet krenula budem još jednom
Godina je 1994, Intel 486, DX2 @66MHz sa 8MB RAMa i Soyo matičnom sve kupljeno u Info Gami. Par godina kasnije dobio je "multimedijski paket" kako su ga onda u ono vrijeme zvali - Target TRG-S25 zvučnike, GoldStar 16X CD-ROM i AudioExcel zvučnu. Eh da, i nadogradili smo RAM na famoznih 12MB, pa sam po prvi put u životu mogao igrati Duke Nukem 3D
1998. stiže nova mašina, najbrža do tad. Kupljen u firmi "Polaris Adison" i vjerojatno nekima od vas JAKO poznata konfa o kojoj sam ispisao stranice i stranice. Pentium II 350, sa Chaintech 6BTM matičnom, ATI Rage IIc i 3dfx Voodoo2 (12mb) grafičkim akceleratorom. Kroz godine je dobio više nadogradnji i bio je u aktivnoj funkciji sve do 2007, iako je 2001 bila kupljena nova konfa, P4 (Socket 423) na Asus P4T matičnoj ali ovo je već neka druga priča!
Iako mi je 486 bio službeno prvi komp, PII sam uvijek smatrao prvim "modernim" kompom obzirom da su PII i Win98 znatno bliži onome što imamo dan-danas, za razliku od 486ice i Win 3.11. 486ica je nažalost prodana još 1998. godine i od nje mi nije ništa ostalo osim ključeva za zaključavanje kućišta, ali "Adison" PII imam i dan-danas, i u njegovu sam restauraciju uložio ozbiljnu lovu, te danas izgleda identično (ako ne i bolje) kao i u listopadu 1998. kad je kupljen, vraćen na originalne specifikacije i full ispravan sa Win98