View Single Post
Staro 16.06.2022., 19:39   #25
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Stvarno me zanima - a pitao sam i u temi pametnih satova, te konstatirao da ga nema - koji to model, s modernim prefiks LED ekranom, moze 20 dana konstantno raditi bez punjenja? Da moze vrtiti kompleksne Watchmaker ili Wereal komplikacije u realnom vremenu i jos realnijim osvjezavanjem i adekvatnim pozadinskim?
Nema, moraš se pomiriti s 240x240, 260x260 ili u mom slučaju 280x280 transreflektivnim ekranom. Tema je digitalni sat...zaboravi na šarene LED ekrane i aplikacije.

Zato me je i zanimalo u čemu je prednost klasičnog digitalnog sata u odnosu na "pametne" s transreflektivnim.

Po danu su jednako vidljivi/oštri, a po mraku im je potrebno osvjetljenje, pa jednako loše izgledaju.

Sad bi ti čuda od smartwatcha, al da je baterijom usporedivo s običnim digitalnim satom.

Imaš rabljeni Fenix 3, 400-500 kn. 10-14 dana rada, pa i više kod verzije bez HR monitora, ako ga koristiš kao običan digitalni sat, bez povezanosti sa smarthphoneom.

Svaki pametni s transreflektivnim se može koristiti kao običan digitalni sat. Podesiš ga da radi i izgleda kako ti paše, zaboraviš na "pametne" mogućnosti koje ima i dobio si istu stvar. Ako ti ikad zatrebaju, dostupne su na klik ili dva. Jednostavno.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote