View Single Post
Staro 14.06.2022., 13:09   #14
Angelo
Registered User

Datum registracije: Jun 2022
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
Da je stvar, sve ovisi o namjeni, armatura nije uvijek potrebna. Može ići i bez armature sa čeličnim vlaknima.
Beton puca neovisno o armaturi, prije će puknuti sa previše armature (kg/m2), nego bez uopće. Dilatacija je ključ.

EDIT:
Ideš na jednu zonu armature...cca 60kg/m3 betona, što je 1.500 kg željeza, tj. trenutna cijena željeza u nabavi je 12kn/kg (ima i jeftinije kod velikih građevinskih firmi), što je 18.000 kn željezo, a beton te košta 16.250,00 kn (moje lokalne betonare) Znači 34.250,00 kn.

Kocka zahtijeva malo drukčiju pripremu, i preciznu u milimetar (beton ne, ravnaš gornju plohu neovisno o ravnini podloge ispod). Trebaš kvarcni pijesak, kamen 0-4 mm, rubnjake, suhi beton za rubnjake.
Prosječna kocka je trenutno 130 kn/m2, a najčešće svaka koja će ti se svidjet će biti 200 kn/m2 plus nabrojane predradnje koje nemaš kod betoniranja.
Hvala. Je li ta cijena od 16250kn cijena bez ruka ili sa rukama?

Svoje dvorište sam popločio kockom. Ispalo me sa materijalom i rukama oko 140kn/m2. To je bilo prošle godine, tik prije divljanja cijena.

O čemu se radi... Između moje kuće i kuće moga strica je jedna stara kuća u kojoj se rodio moj stric. To je stara kuća, više staja nego kuća koja meni kako prolaze godine kopa oči. Ja imam namjeru srušiti tu staru kuću, srediti teren oko nje i naravno teren na kojemu je stajala kuća. Jel, stric će mi dati dopuštenje uz uvjet da se sredi okoliš. Ta stara kuća ima površinu oko 100m2 te još 150m2 zemljišta oko nje koje je već betonirano. Radi se o starome betonu.

Evo što na kraju ja moram platiti rušenje ne da mi se još stavljati kocke. Ne mora biti creme de la creme. Tražim koje je jeftinije rješenje, a da nije loše rješenje. Ja bih to samo izbetonirao bez ikakve armature, a možda i asfaltirao.

Kolika je prosječna cijena betoniranja bez armature na stari beton sa rukama po m2?
Kolika je cijena asfaltranja direktno na stari beton po m2?
Angelo je offline   Reply With Quote