View Single Post
Staro 11.06.2022., 22:30   #3570
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor stitrek Pregled postova
Prehrana je dosta bitna kod treniranja, za ljude koji ne treniraju ekstremno ili ne koriste juice-gear cak ni dodatni proteini nisu potrebni ako je kvalitetna prehrana.

Industrija proteina je veliki biznis, zato je cijeli marketing nerealan, puno je bolje ispravno trenirati i kupovati dobru hranu te suplemente (co q10, magnezij, multivitamin, b komplex, omega 3 i malo kreatina ako je netko vegeterijanac ili vegan), nego trositi novce na whey proteine.

sve te suplemente sto si nabrojao su nepotrebni jednom rekreativnom vježbaču niti će imati ikakav benefit od toga, a od whey proteina hoće, da pojasnim, whey protein nije magični prah nego čisto dodatak prehrani, često ako si zaposlen i u gužvi nemaš vremena, a ni volje pojest 100-150g proteina u mesu, pa je jednostavnije popit nekoliko mjerica wheya...

također, ovisi i šta ti je cilj, jel to izgubit mast ili dobit mišićnu masu... puno je važnije kod tih ciljeva brinit o količini kalorija koje uneseš... odnosno pazit na suficit odnosno deficit...uz unos dovoljne količine bjelančevina

a oko ove industrije suplemenata, slažem se, vježbanje i prehranu su mistificirali samo da bi se lakše prodavalo muda pod bubrege, a zapravo je vrlo jednostavno...

a kreatin donosi određene benefite i veganima i mesožderima, pogotovo kad osjetiš stagnaciju u težinama u teretani, pa se napuniš kreatinom, osjeti se dobar boost i na kilaži i težinama u teretani

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Poprilično sam siguran da ti je svaki program ok ako se držiš prehrane. To je ono gdje osobno failam i zbog čeka nikada neću biti "fit". Jbg.
kolega što ne bi pokušao sa IIFYM odnosno jedi sve što jedeš i inače ali budi 500njak kalorija u deficitu, uz koji trening tjedno... ne sekirat se oko planova prehrane i sl. nego eto broji kalorije, na početku odnosno davno su mi te kalorije i brojanje izgledale scifi, al kasnije postane normalno i znas otprilike pogodit, a imas i dobru app, Myfitnesspal, nemoj se zamarat makrosima odnosno zasebno mastima, proteinima i ugljikohidratima, fokusiraj se na kalorije...

Zadnje izmijenjeno od: nick praskaton. 11.06.2022. u 22:46.
nick praskaton je offline   Reply With Quote