Pozdrav!
Trebalo bi mi nekoliko savjeta oko nove s939 konfiguracije...
Zelja mi je da prodjem sto jeftinije, ali ipak bi htio da ta konfiguracija funkcionira i
koristi kako treba standardnoj "kucnoj" funkciji

Dakle, multimedia, filmovi i naravno igre.
Proc - vjerojatno 3000+ jer mislim da se ne isplati 3200+ (ili se varam)
sad ne znam, dal da uzmem box i tray, ipak su na box 3 god gar, ali i oko 300 kn skuplja cijena...
u slucaju traya treba mi i neki cooler - vazno da dobro hladi clockanog proca, ali sto tise
maticna - eh tu se ne mogu odlucit. Htio bih uzeti sto bolju, odnosno sto stabilniju i brzu plocu sa sto boljim oc mogucnostima. Sli mi ne treba, mislio sam mozda dfi, nemam pojma, mozda mi je to overkill ukoliko postoje maticne za duplo manju cijenu a jednako dobre. Uglavnom tu mi trebaju vasi savjeti i razmisljanja
mem - uzeo bih 1 gb memorije, mislim da je to za sada dovoljno (ili...) al koje? Htio bih da mi ne zadaje probleme dok budem clockao

ali da je cijena prihvatljiva ~ 800 kn
graf - e sad, tu isto ne znam sto, igrat cu se sigurno, ali nekako ne zelim dat vise od nekih 1500 kn max za grafu pa sto u tom rangu a da je tiho i da radi kako treba

nekako preferiram nvidiu, ali naravno nije uvijet
hard - uzeo bih ili 160 ili 200 gb, hitachi ili seagate, seagate ima 5 god garanciju, ne? Tu mi isto treba vas savjet, ono standardno - tisina, zagrijavanje, brzina
kuciste i napajanje - tu sam se mislio isprsit, ali ipak mi to mogucnosti ne dopustaju

dakle, napajanje do nekih 350 kn (mozda forton 350w 12cm vent?) a i kuciste u tom rangu...
monitor - uzeo bih lcd, sad velicina.. ne znam.. ovisi o cijeni.. ako ima koji dobar 19" model do nekih 3000 kn onda super, ako ne onda 17"
To je u biti to. Sad, jedini uvijet je da se kupuje u jednoj trgovini jer ce se uzimati na kredit i to u nekom shopu u rijeci
Uzeio bih ja u linksu, ali se kredit realizira samo kod njih...
Dakle u biti - hgspot i vemil.
Iskreno se zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci!
Pozdrav!