View Single Post
Staro 11.06.2022., 20:07   #15
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Moj prvi je bio Nokia 1610. Primao je full size SIM karticu! Ne micro, nano nego je cijela full size kartica bez trganja išla u njega Mogao je poslati/primiti poziv i SMS. To sam uzeo čim je došao VIPnet.

Ubrzo je upgrade bio na Nokiju 5110. To je bio legendaran mobitel kojeg su u to vrijeme skoro svi imali. Debela baterija koja je dugo trajala, višeredni ekran, Snake, sat/alarm koji je radio i kad je mobitel bio ugašen, promjenjive maskice.... puno dečki i cura ga je imalo. Imao je 9600bps modem koji sam koristio!

Vrlo kratko sam imao Nokiju 6110, a onda...

Nokia 6210!
E to je bila pila za ono vrijeme! Nabavio sam ju dva mjeseca prije nego se počela prodavati u Lijepoj našoj. Svi voditelji, manageri, direktori, IT.... svi su ga imali... ili su ga htjeli imati Snake se mogao igrati preko infrareda u multiplayeru. Doduše to je radilo i na 6110 ali nitko ga drugi nije imao pa nisam mogao probati. Mogao si trpati do 500 imena u phonebook i staviti više brojeva i podataka pod jedno ime (interna memorija je bila dijeljena), a HSCSD modem je radio na 56kbps kao i naši kućni modemi tada. Koristio se Oxygen Phone Manager za backup/restore preko infrared porta.

5.5 godina sam koristio Nokiju 6210, toliko mi je to bio dobar mobitel. Koristio sam ga kao službeni. Dolazili su veći, bolji, color ekrani, ovo-ono, ali ovaj je preživio svašta čak i potop sve te godine (uhvatila me kiša i kad sam ga izvadio iz džepa iscurilo je podosta vode iz njega). Dan danas radi i imam za njega Samsonite futrolu koja se nije ofucala.