Citiraj:
Autor Prezime
Na kojem to "speedportu"? Ako se ne varam rijec je o " Speedport Smart 3",
pa mi bas nije to jasno, jer je na tom routeru sve u ikonama:

|
pa za sad sve radi linija je ok, jedino što treba "kopat" po njemu i naći ono što ti treba,
izgleda da nema mogućnost mijenjanja dns servera ili ja nisam našao i ne mogu naći, a reko je tehničar da ima stišavanje svjetla ledica jer baš fino po noći svjetli,
inače ne mogu reći da nisam zadovoljan, swichevi i zyxel GS1900-8HP i tplink TL-SG105E rade bez problema,
kroz stan mi ide 1 kabel, na tplink TL-SG105E su spojeni oba televizora i laptop podešeni portovi ulazni przan, port 2 i 3 na vlan 100 (internet), port 4 i 5 na vlan 1500 (maxtv), iz speedporta idu dva kabla jedan na zyxel GS1900-8HP - nas (link agregacion), računalo i Raspberry Pi 3 Model B (Home Assistant) vlanove nije potrebno podešavati, drugi kabel koji ide kroz sobu ide na tplink TL-SG105E
iz njega max tv i laptop i 1 kabel prema max tv u drugoj sobi,
preko wi-fi :google home, lenovo google home sat, 2 x google home mini, 2x cromecasta i 2x cromecast audia, 2 tableta i 2 mobitela, panasonic klima, netatmo termostat (centralno grijanje) i oko 15 što smart utičnica što prekidača,
sutra ću probat iza macha stavit switch pa ako upali eliminiram kabel prema drugoj sobi (sa nadolazečim speedportom 4 će definitivno biti moguće maxtv na njegov mash spojiti, bilo bi i na ovoga moguće samo im je bilo skupo platiti firmware - riječi tehničara),
i na kraju prvi dojam mogu reći za mene iznenađujuće pozitivan, kako sam imao 2 godine fritza 7590 u usporedbi, fritz ima ipak bolje sučelje i nešto više mogućnosti, speedport pak mogućnost spajanja na pravi vpn što je ogroman plus,
što se držanja linije tiće oba bar za sada rade dobro svoj posao, brzina wi-fi-a na ac 5 ghz je oko 500, u drugoj sobi (cigleni zid) oko 400, na 2,4 nisam još mjerio i kod jednog i kod drugog, broj uređaja koji se mogu priključiti -još nisam dosegao limit

,
tako da razočaran nisam.