Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.06.2022., 02:09   #61616
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Long story short nisi napravio euro zapisnik i unistio si zenin auto?
Pa baš sad da sam ga ja uništio, ne znam kak ak stojim na semaforu

Šteta na kolima je bila da si morao uključit makro na mobu da bi vidio tu crticu.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Pitanje je koliko dugo čuvaju snimke kamera i hoće li ti ih uopće dati. Meni je HAC nedavno odgovorio da zbog manjka prostora snimke drže 3 dana. 21. stoljeće, Tb se prodaju za kikiriki, a oni nemaju mjesta za pohranu video snimki.
Nama su telefonski rekli iz murije tipa drugi dan da odemo na mjesto nesreće i prijavimo kao da se sad desilo, a da oni mogu sa tih glupavih kamera (one crne okrugle) dobiti snimku.

Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Što bi onda bilo najbolje napraviti u slučaju sudara?
Nedavno sam ja tak bubnuo frajera na benzinskoj u žurbi na rikverc (generacija prije ove A6), meni se udubio štosdenfer i plastika štopa se izlomila), a njemu isto nešto malo ogrebotine, ali se upalila kamara senzora da valja u servis, da će explodirat etc. veli frajer da mora zvat muriju jerbo je auto firmin na lizing i reko zovi brate ako tako treba kriv sam i yebiga, zove on i kroz nekih pol sata dolazi murijak i veli...

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ako je naterijalna šteta, izaći poslikat sa svih strana sve, te ako smeta prometu maknut automobile s ceste i pitat čovjeka želi li da zovete policiju ili ne. Ako se imalo nećka, mob u ruke i poziv. Prije poziva pošalji slike nekom mehaničaru lakireru da cca kaže koliko novaca i pokažeš čovjeku koliko košta popravak. Pitas želi li preko osiguranja ili cash. Nažalost u takvih situacijama moras procjenit osobu i da li će počet muljat nešto ili ne. Ja sam do sada sudjelovao u 2-3 nesrece s materijalnom stetom i nijednom nismo isli preko osiguranja. 2 puta nisam bio kriv jednom jesam.
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Može se očevid obaviti i naknadno.
Čim krenu prva muljanja.
Auto na firmu i slično, druga strana ima neki veći prekršaj (oduzimanje prednosi, smrdi na alkohol, istek prometne-na šajbi je naljepnica tehničkog), zvati policiju.

Najmanja kazna u nekoj nezgodi s materijalnom štetom je 1300-1500kn. Za neka bezvezna okrznuća, prislanjanja i slično, ak taj iznos je dovoljan, riješi se primopredaja love i mir.
Druga opcija, odmah na osiguranje.
One izjave nađemo se naknadno i slično, banana.
Ono što se riješi kroz dan dva je ok, sve više od toga se najčešće ne riješi nikad ili s mukom (bez očevida za lakše nezgode)
...gledajte šteta vam je stvarno minorna, ako ja sad radim zapisnik to će vam se razvuć na mjesec dana, odite odmah na osiguranje, ispunite euro i svi sretni. Tak je i bilo, zaštitu bonusa imam, poslikano sve, ispunjeno, čovjek se poslije nije javio, ja mu se ispričao za neugodnost i gubitak vremena, ponudio ćevape ko svaka normalna osoba i doviđenja.

Inače kupio sam kućište štopa (el. dio i žarulje su bile ok) za 200kn na njuškalu, a pod ovim vrućinama se štosdenfer solo vratio u prvobitno stanje od stajanja na suncu

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Zanimljivo, a meni se trudnica zabila nedaleko od tvoje adrese udesa, kod Kauflanda. Pocela plakati, da ce je muz zadaviti, da ce mi refundirati kako god zna, samo da ne bude kriva, bilo mi je zao, nisam nista trazio, jer ona je imala 3x vecu stetu od mene. Zovem poznanika u svome osiguranju, veli, kako hoces, nisi imao stetu do sada (nikad sudara) a imas i zastitu ako nekog udaris, za sto nisam uopce ni znao da imam. Nista posebno u prici, dok nismo se nasli u stanici za procjenu stete, poznanik nije taj dan radio, vec neki od njegovih kolega.

Kad je sluzbeni koji nas je preuzeo cuo da mi se ona zahvaljuje sto sam prihvatio krivicu, sav se izoblicio. Zove me na stranu, u hodnik, da ona ne cuje.

Pa veli - pa jeste li Vi normalni covjece? Pa kakvo pomaganje, pa tko je meni ikad pomogao, ne budite nerazumni. Kad se vratimo, recite da ste se predomislili, samo mene slusajte, idemo to iskoristiti, iskoristite priliku!

Kad je shvatio da necu mijenjati odluku, sav se uzbudio, popio vode, pa nesto sebi gundjao u bradu, pa kao da je lopta od flipera, malo do kolege, malo do kolegice, kad se primirio, konacno smo sve sredili. Takve oci nisam vidio ni kod najpohlepnijeg mesetara.

U njegovom vokabularu, ne postoji pomoci drugome

...
Žena je pak lupila na parkingu ispred zgrade u auto i zove u panici da siđem jer ne zna kud da krene, reko ne diraj ni ključ, ostani zabijena u auto i tišina... dok sam došao dolje već je pisala poruku da je udarila, kontakt i dolazi lik sa ženom ono naših godina (Golf 6 brijem) i kao evo udareni ste pa šta ćemo, kaže on ne znam ni sam, šteta isto nikakva, ali na dva elementa i kaže gle i da niste ostavili poruku ne bi ni skužio, još kao 3. element je bila i maglenka, ali je reko da misli kako je to već bilo, ispunili euro (isto imamo zaštitu bonusa i za taj auto) i velim mu frende odi na osiguranje, nek ti naprave procjenu, idi na nagodbu, zemi pare i odite negdje na more ak te ne smeta tih par crtica... ma da, brijem da ću tak i napravit.

Tak da ono moš bit kreten, ali možeš i ne biti na obostranu korist.
syss je offline   Reply With Quote