Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 07.06.2022., 10:10   #3734
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
Molim preporuku.

Dnevni boravak cca 36 kvadrata, u koji se ulazi hodnikom bez vrata, znači puhati će i u hodnik.
U prijelaznom razdoblju će i grijati taj boravak.

Pretpostavljam da trebam 5 kW nazivne snage s inverterom (to je 1.5 kW snaga uređaja valjda?)
Ne nuzno, recimo ova koju sam ja ugradio Daikin Sensira FTX42D je 4.2kW hladjenje i 4.6kW grijanje ce biti sasvim dovoljna za 36m2. Mozda bi mogo cak proci ok i sa Mitsubishi MSZ 3.5kW ako nezelis bas grijati na 25C po zimi (doduse i to zavisi gdje se nalazis/kolke su vanjske temp zimi i kakva je izolacija ali ako trebas tkao toplo na vnajih -10C onda bi ipak isao na 4+kW).

Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
U svojoj okolici imam hoštaplere, a ne majstore, pa mi možda bolje odgovara kupnja na ekupi s njihovom montažom, jer od 3 različite osobe sam čuo riječi hvale za njihovu montažu i podršku kasnije.

Cijena i nije neki uvjet, ali opet nebi se prekenjavao s najskupljom koja će mi se kvariti.
Nema toga ko ti moze garantirat hoce li se neka klima pokvarit, neki prodju super sa najjeftinijim modelom pa rade bez problema 10 godina nekima se i najskuplji model pokvari. Poanta je u supportu/servisu koji treba biti susretljiv i dostupan pa da otkloni kvar najbrze moguce u garanciji a pogotovo poslije isteka garancije...