Citiraj:
Autor DoxyTheCroat
Molim preporuku.
Dnevni boravak cca 36 kvadrata, u koji se ulazi hodnikom bez vrata, znači puhati će i u hodnik.
U prijelaznom razdoblju će i grijati taj boravak.
Pretpostavljam da trebam 5 kW nazivne snage s inverterom (to je 1.5 kW snaga uređaja valjda?)
|
Ne nuzno, recimo ova koju sam ja ugradio Daikin Sensira FTX42D je 4.2kW hladjenje i 4.6kW grijanje ce biti sasvim dovoljna za 36m2. Mozda bi mogo cak proci ok i sa Mitsubishi MSZ 3.5kW ako nezelis bas grijati na 25C po zimi (doduse i to zavisi gdje se nalazis/kolke su vanjske temp zimi i kakva je izolacija ali ako trebas tkao toplo na vnajih -10C onda bi ipak isao na 4+kW).
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat
U svojoj okolici imam hoštaplere, a ne majstore, pa mi možda bolje odgovara kupnja na ekupi s njihovom montažom, jer od 3 različite osobe sam čuo riječi hvale za njihovu montažu i podršku kasnije.
Cijena i nije neki uvjet, ali opet nebi se prekenjavao s najskupljom koja će mi se kvariti.
|
Nema toga ko ti moze garantirat hoce li se neka klima pokvarit, neki prodju super sa najjeftinijim modelom pa rade bez problema 10 godina nekima se i najskuplji model pokvari. Poanta je u supportu/servisu koji treba biti susretljiv i dostupan pa da otkloni kvar najbrze moguce u garanciji a pogotovo poslije isteka garancije...