View Single Post
Staro 05.06.2022., 10:25   #1
pula89
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Problem s konfiguracijom mreže

Molim Vas za pomoć. Nedavno sam promijenio i mrežu i mobitel pa ne znam u čemu je problem. Pokušao sam stvarno na sve moguće načine riješiti problem pomoću tutoriala s Interneta, ali ne ide.

Imam mobitel Samsung Galaxy A53 i mreža T-mobile. Naime kada se spajam preko žarišne točke neovisno je li 2.4 ili 5.0 GHZ odjednom se neočekivano "izgubi" Internet na računalu "No Internet" i kada stavim na mobitelu zrakoplovni način i ponovno vratim mrežu kao da ništa nije bilo sve radi. Čak sam pokušao i preko USB dijeljenja ista stvar dok ne resertiram na mobitelu ne mogu se priključiti.

Inače, ne izgubim potpuno povezanost računala s mobitelom nego samo pristup Internetu, pokušao sam mali miljun konfiguracija i na mobitelu i na računalu, ali uvijek isti iritantni problem. Možda je greška i u mobitelu jer je novi model pa nije softver do kraja uštiman, stvarno ne znam. Isključio sam na oba uređaja sve moguće uštede baterije, stavio na opcijama za programere da je zaslon stalno aktivan, probao sam raznim IP i DNS konfiguracijama na oba uređaja, onaj klinac od trobleshootinga u Windowsu 11 koji ionako ničemu ne služi javlja grešku ""Wi-Fi" dosen't have a valid IP configuration", slična je poruka i kad se povežem s USB-om. Da pojasnim uvijek se mogu povezati bez problema bez obzira je li žično ili bežično problem se javlja nekon nekog neodređenog protoka vremena, nekad nakon nekoliko minuta, nekad nakon nekoliko sati, a nekad prođe i jedan-dva dana da se ne javi problem. Kupio sam i novi USB kabel s kojim spajam mobitel i računalo. Najviše živcira jer kad se nešto radi na računalu neočekivano i bez nekog vremenskom intervala pa da se čovjek može barem orijentirati pa se pripremi jednostavno dođe "No Internet" i dok ne na neki način resertiram mobitel ne riješim problem. Kod prijašnje mreže (Telemach) i prijašnjeg mobitela (Pocophone F1) nisam imao takvih problema na istom računalu, ali taj mobitel nije podržavao spajanje na 5G mrežu.

Hvala na pomoći, više bih volio da je problem u mreži nego mobitelu jer mrežu mogu lakše promjeniti. Kada se dogodi problem na računalu, mobitel i dalje ima normalan pristup Internetu. Da dodam kako sam napravio sva moguća ažuriranja svih softvera na računalu i mobitelu te postavio žarišna točka bez isteka. Pogasio lokaciju, wi-fi pozivanje...itd.

Zadnje izmijenjeno od: pula89. 05.06.2022. u 12:41.
pula89 je offline   Reply With Quote