Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 04.06.2022., 23:45   #3692
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pozdrav svima,

Već par dana gledam koju klimu uzet i nisam ništa pametniji. Zahtjevi su sljedeći:
- primarna namjena hlađenje
- prostor recimo oko 40kvadrata (polovica stana, bez soba i wc.a)
- prema kvadraturi bih rekao da mi treba nešto između 4.2 i 5 kW
- ne bi bilo loše da je neki tiši model
- poželjno energetski učinkovitija
- garancija što dulja
- wi-fi vjerojatno nebitan

Budžet: ne bi išao iznad 10000kn osim ako baš ima neki opravdani razlog

E sad, u stanu smo već godinama i stara klima je prestara, nefunkcionalna i praktički je ne koristimo godinama. Stvarno je vrijeme da je prominimo i ne znam što uzet. Prvo sam mislio ici na neki srednji, a ne ulazni, model provjerenih japanskih proizvođača. Tu sam nekako najvise zapeo na toshibinim modelima shorai edge i premium. Ne shvacam koja je bas razlika. Na toshibinoj stranici mi se cini da je premium bolji model, ali vidim da je kod nas cjenovno povoljniji od edge-a sto mi nije jasno. Moze neki komentar za razliku između tih modela? I ako moze opceniti komentar na odabir, jesu ok za to sto trazim ili ima nesto bolje?

Kolege, koji se kao ni ja bas ne razumiju u klime, mi kazu da uzmem bilo koju klimu sa sto duljom garancijom ako mi je samo bitno hlađenje. Vise ni sam ne znam koliko mogu profitirat time da kupim mitsubishi, toshibu, daikin,... za 2x visu cijenu od nekog hisensa, vivaxa,... koji pak moze imat i dulju garanciju.

I za kraj, moze slobodno i ponuda u pm, nesto cu sigurno uzet ovih dana, a trebat cu i montazu. Vjetojatno se instalacije mogu kompletno iskoristit od stare klime pa pretpostavljam da to bitno olaksava sam proces montaze nove klime.

Hvala svima na odgovorima.

P. S. Nije mi jasno kako valjda svi top brandovi daju garanciju od 3 godine, a neki losiji brandovi daju uredno 5 god garancije.

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote