View Single Post
Staro 29.05.2022., 12:53   #1
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
ProBook 4530S BIOS problem

Pozdravljam! Nemoguće baš skratit priču al pokušat ću...
Oči mi poispadale a riješenja zasad nema.
Kolega donio navedeni laptop da se gasi. Znam,star je i kantusina ali mu služi za Autodatu i sitnije programe u radionici.
Elem,upališ,on krene s bootom,pojavi se starting windows i onda BSOD i tako u krug. BSOD kaže The BIOS in this system is not fully ACPI compliant bla bla.
Reko,ajd da mu spasim podatke i da pokušam gurnut nove windowse. Spasim ja i krenem. Win 7 s USB-a neće,daje BSOD nakon loadanja fileova u startu,isto i preko DVD-a. Neće ni desetku 5 vrsta,samo crn ekran. Neće ni XP. Izvrti sve fileove i kad se pojavi starting windows setup tako ostane.
Probao sam update biosa s USB stickom ali neće,samo crn ekran iako sam u BIOS-u stavio kvačicu da se updatea nakon slijedećeg restarta. Kako se radi o power interfaceu,a primitivniji je laptop,kontam možda bi s novom baterijom stvar nestala.
Kažem kolegi da bi možda nova baterija pomogla jer je stara gotova ali da ne obećavam ništa i da postoji velika šansa da će se bacit novci s njom ali da ima nešto šanse i on pristane. Naručim novu i sve isto.
Nije mi ništa to išlo pa sam pokušao instalirat neki Ubuntu. Prvi moj susret s njim al sam uspio. Ubuntu ne probavlja .exe fileove pa sam se igrao s Wine-om ne bi li se šta desilo ali nula bodova.... jbt,nude na službenim stranicama fileove da skineš za windows i za linux a na linuxu moreš obrisat dupe s tim fileovima...
Sve u svemu,na laptopu je BIOS 68SRR Ver. F.09 a na službenim stranicama su dostupni F.01,F.07 i F.65 Rev. A. Probao sam sa svima preko USB-a ali ćorak. Batalio sam ove starije jer kontam da su downgrade pa da neće sam BIOS dati da ga spuštam. Silujem i silujem,tražim po yt kako ljudi rade ali nema puno. Mijenjao sam imena .bin fileovima jer ga nisu ni imali u 68SRR.bin prema tutorialima ali ništa se ne dešava. Na silu sam bootao s efi fileom HpBiosUpdate.efi i pusti me u GUI ali kad kliknem continue vraća me u boot menu od laptopa i traži fileove za boot. Silujem zasad samo sa SP85527 jer je jedini noviji ali nula bodova. Pokušavami bez da išta diram i preko F9 boot menua i s win key+B i win key + V al samo Caps Lock žmiga 5 puta... Stavio sam i Hirens sa desetkom PE sinoć da se skida pa ću možda danas doć kraju ali čisto sumljam...

Šta sam još zaboravijo?
smuchac je offline   Reply With Quote