View Single Post
Staro 27.05.2022., 18:40   #5602
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
...

Nikky je jucer u temi fiksne telefonije, spomenuo POTS, pa me sjetio da podijelim s forumasima, nesvakidasnju pricu, duzenja i velikog prijateljstva s Optimom. Svaki pravi PCE forumas, zna da se ne propitkuje zasto na necemu inzistiras, vec ga se u tome podrzava!

Ne daj Boze goreg zla, nis strasno, pisem kao crticu, neobicne epizode, ali Optima mi je ugravirana kao standard najneozbiljnijeg ponudjaca u Kroejsi. Zanimljiva mi je nemoc u strukturi do komandnih linija logistike. Nitko nista ne moze, bez nekoga gore, svatko mora provjeriti s onim gore, ili nema ovlasti za preduzeti bez onoga gore. Korporativizam, beskonacne spirale izmisljanja funkcija.

Na adresi kuca/stan, naisli su datumi u godini, kad se prica o produzenjima, u ovom slucaju, neusluge. U kuci je Tcom, nisam mijenjao, a u stanu su,
dok nisam bio u HR, uzeli uslugu Optime (Tcom parica, seveda). Provjerim s Optima tehnickom sluzbom, vodju te sluzbe, da ne bude nacelno, prije potpisivanja i prihvacanja, postoji li ijedan tehnicki problem, da ne mogu ostati na POTS-u? Preciziram stavku, da ne bude ikakve zabune.

Vele, nije uobicajeno, ali imamo jos korisnika koji inzistiraju na starom, te morate samo s racunovodstvom (ili tko sastavlja uslugu) navesti, da zelite ostati na starom dok budu sastavljali ponudu. Zove me zena iz racunovodsta (nesto na tom tragu) koja sastavlja uslugu, te stavlja "klasik" prefiks, zbog inzistiranja na ostanku navedene stavke. Iza toga, zovu me jos nekoliko puta agenti, da zasto ne zelim ici na vece brzine - objasnim da ne gube vrijeme, te se referiram na utanaceni dogovor. Sve nakon toga je islo automatizmom.

Za dva tjedna, stize mi postom router koji zaudara na VoIP i vidim, nisu cista posla. Ironija je da svi koji imamo fiksnu telefoniju, zapravo vise primamo pozivamo s mobilnih, nego fiksnih, pa i posezemo za istim cesce. Tako da sam tek nakon tjedan ii duze dana dizuci slusalicu, shvatio da su me vec prebacili. Zovem sluzbu, velim, imate snimku, radi obligatornog snimanja pruzanja "kvalitete usluge" pa jasno mozete cuti, sto mi je potvrdjeno, na dvije instance. Od tog trenutka, dobivam blesimetar odgovore uzivo i pisano tipa: Provjera u sustavu daje uvid da se vise ne moze izvrsiti aktivacija stare usluge, s obzirom da intezivno radimo na unapredjenju tehnologije...blablabla.

Nazvah tada poznatog u Tcom-u, Veli - mi te prebacimo u roku dvadesetak minuta, ali Optima nam mora dati nalog, jer oni su ponudjaci konkretne usluge. Nakon toga pisem email/pisano ekipi za prigovore da bi dobio vise manje isti odgovor. U nekim drugim vremenima, promptno bi nastavio, Hakomirao, do viceGuvernera, ali navecer sam doslovno padao s nogu, rano izlazio. jednostavno - bez volje!

Relativno ljubazna zena iz racunovodstva/sluzbe, zanimljivo, nastavila me je zvati na mobnlni, jos dobrih nekoliko mjeseci, u intervalu, svaki drugi tjedan, pitajuci me, jesam li se spojio? Jer, navodi, njima je jako tesko prebaciti me nazad. Velim, nisam i necu. Bilo mi je cudno da se netko uopce ide baviti pojedinacnim korisnikom, te ga nagovarati da spoji router. I tako iz inata, nikad nisam spojio router , radi telefonije, jer je net radio i bez toga

Bit ce skoro dvije godine, pa je jasno sto mislim dalje. Ali cudnije ekipe, nisam sreo. Gore usluge, firme, ne pamtim za zivota. Da ne spominjem saniranje najobicnijih email racun tegoba, bezvezni email racun, koji je sluzio za komunalije, niti nakon godinu dana nisu realizirali. A nemam namjeru zivkati sluzbu telefonom, jer samo je serijsko gubljenje vremena.

Pa za vrijeme korone, podrska studenti koji se javljaju od doma, prebaceni preko njihovog centra, ajme kako je to neozbiljno zvucalo, dok za svaku sitnicu, moraju nekoga pitati za dopustenje.

Nepovratan proces zaglupljivanja, neucinkovitosti, birokratske smrtnosti. Optima ako radi, nije vazno, ali ako ste od onih koji vole tehnicku podrsku, Optima je zadnji ponudjac kojeg trebate razmatrati.

...
Visage je offline   Reply With Quote