@tskarda .. u pravu si, ali zakon je takav kakav je... i zakon kaže da imam pravo vratiti robu u roku 14 dana. Htio biti fer pa da ni ne šalju, da ne moraju plaćati "pola sata servisa" (kako su gore odgovorili nekome) radi ispitivanja opreme da li je ispravna.
Dobio odgovor da ne može. OK, onda šaljite pa ću ja vama nazad, što je tu je. Sve ostalo je nepotrebno diskutiranje.
Pred 20 godina nije bilo takvog zakona i bila je dobra volja trgovca da uzme proizvod nazad, to se sada promjenilo u korist kupca i odjednom se trgovci žale. A gdje su bili kupci onda? Samo kažem.
A što se tiče Protisa, uljudno sam pitao da li mogu otkazati narudžbu koja nije poslana... Da su uljudno odgovorili da je moraju isporučiti prije nego je smiju uzeti nazad, nikom ništa. Nego iz ovog sve ovdje napisanog i njihovog direktnog odgovora da nema povrata "jer su oni naručili robu", odmah mi se dlaka na kosi diže jer znam na što ciljaju - ciljaju na to da sam neinformiran i da ne znam za svoja prava.
To mi je zasmetalo, sorry, a ne 30-40 kn poštarine, da se razumjemo. Da pratiš ISP temu vidio bi da sam već naručio i drugi i treći i četvrti router.