Tema: Fibernet
View Single Post
Staro 17.05.2022., 18:10   #76
Risnjak
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Citiraj:
Autor Njinsa Pregled postova
Hmm, teško će to ići bez PPPoE username i passworda, nema šanse.
Trebaju ti proslijediti ta 2 podatka te VLAN ID kojeg moraš također unijeti u postavkama za WAN konekciju.
Ono što spominješ da su te tražili nije IP adresa tvog router-a (LAN adresa koju ćeš postaviti kao gateway) nego po svemu sudeći MAC adresa WAN porta. To im je potrebno kako bi kod sebe na DHCP-u mogli povezati tvoj account i tvoj router.
Sada gledam u stari router i vidim PPPoE - username, paswsword i Vlan ID što nebih mogao prepisati u novi router. Sa podrškom nisam puno pričao možda sam i ponešto krivo shvatio. U ponedjeljak ću to pokrenuti jer ovaj vikend sam imao prekid i u ponedjeljak tek dobio internet tako da izbjegavam vikend. Njinsa se slobodno javim ako gdje zapnem. Lp

Samo da dodam u subotu sam imao prekid interneta i valjda sam u toj nervozi preko aplikacije resetirao router i ostao bez podataka za spajanje te sam morao čekati tehničara u ponedjeljak. To znači čim dalje prste od resetiranja, svaka škola se plaća.

Da dodam, danas stigao router. Spojio ga s laptopom i na izgled vrlo jednostavno za postavljanje. Na samom početku ima opcija brzog postavljanja i navodi te po koracima od početka do kraja . Sutra zovem podršku da mi daju postavke za PPPoE. Javim dojmove. Lp

Zadnje izmijenjeno od: Risnjak. 18.05.2022. u 18:15.
Risnjak je offline   Reply With Quote