Da se uključim u ovu temu.
Nije me bilo u teretani 8 godina, a i onda sam išao radi ozljede kralježnice, znači ništa ozbiljno.
Sad idem radi prekomjerne težine koja nije tako strašna, koliko je strašan osjećaj na mojim koljenima i jednostavno sveopći osjećaj nemoći i svega kaj se veže uz sjedeći način života.
Ugl., krenuo sam ovaj tjedan prema ovom "programu" koji mi ne ulijeva neko povjerenje, ali eto, danas završavam WEEK 1, izgubio 3 kile u 5 dana (vjerojatno otišlo u WC).
Prehranu držim "od oka", izbacio bijeli šećer, brašno i sol, jedem 4-5 puta dnevno, odokativno unesem 150 grama bjelančevina, piletina, tuna, riža, sva zelenjava, banane, jabuke, limunada domaća se pije.
176 cm, sa 90.kusur kila na 87.kusur kg.
Moje pitanje je, jel ovaj program je smislen za moj slučaj.
https://www.muscleandfitness.com/wor...ng-guide-plan/
EDIT:
probleme (kile i podbuhlost) sam si stvorio sa prosječnih 6 piva dnevno punih 6 mjeseci, ako to što znači.
Sad je i alkohol u potpunosti izbačen, barem za prvi mjesec.
Kasnije ću krenuti sa pivom/fast food jednom na 20 obroka ako mi dođe želja. Vidio sam da neki ne preporučaju totalni celibat od života, da je čak i štetno ... a pogotovo nema smisla ako mi nije cilj bodybuilding, neki sport i sl, već malo više snage, manja škemba i bolje raspoloženje.