Citiraj:
Autor Iluzionist
@nik, bulj0: Hvala dečki, gledao sam baš jutros na 3g staroj C klasi, ni zrna hrđe iznutra na diskovima, a "naoko" su iste debljine...zato sam i pitao. A, jbga, znači za definitivnu ocjenu mora kotač dolje i provjera kaliperom. Nije baš mala lova u igri ( oko 5,5k kn sa rukama) pa ne bih da me budalom prave. A isto tako, ne bih pravio budalu od sebe, pa zato bolje ovdje pitam prvo
|
Diskove nikad ne mjenjat u ovlastenom servisu. Uvijek oderu. Imas izbor na stotine raznih diskova online, sve variraju od 30 do 100 eura po komadu, a izmjena ne zahtjeva nikakvo znanje osim baratanja osnovnim alatom.
Meni za audi izmjena prednjih diskova i plocica dode 500 eura u ovlastenom, a gledam online brembo diskovi i plocice kostaju 170 (dva diska i set plocica za obje strane). A izmjena je doslovno skinut kotac i odsarafit 2 sarafa.
Citiraj:
Autor Iluzionist
I kako ih onda razlikovati od tokarenih?
Kako da znam da nisu reparirali rabljeni disk sa nekog od polovnjaka/karambola i prodaju pod novo?
Ističem, službeni MB dealer je u pitanju.
|
Novi su, nema sanse da bi ovlasteni servis ugradio polovne tokarene pod novo, to je broj 1, a broj 2, vidis iz aviona da su novi na ovom obojanom dijelu, to ne moze tak cisto izgledat ako je ranije bilo na autu neko vrijeme. A inace, radi se o komadu zeljeza, normalno da se pojavi hrdja, razlika je jedino u kvaliteti materijala, losa kineska smeca nakon 2-3 god hrdja pojede do raspada, dok kvalitetni samo poprime boju hrdje i to je to.