View Single Post
Staro 11.05.2022., 21:40   #10476
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Ma nema teorije, da mi se poskliznes

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
E moj Ivo, morat ćeš se kao i ja, nakon skoro dva desetljeća ganjanja dobrih kamera na Androidima, prebaciti na ajfon

Nakon Lumie 1020, nisam imao mobitel koji me na polju kamere zadovoljava.

Prožvakao sam prelazak na ajfon i mogu reć da sam zadovoljan. Ovo je skoro 3 godine stari model (11 Pro), tako da danas na novijim modelima sigurno izgledaju daleko bolje od ovog.

Imaš ovdje primjere na linku dolje. Upravo okinute s balkona (SmartHDR ON, SmartHDR OFF i bez ikakvog HDR-a), sa sve tri kamere, a stavio sam i par starijih okinutih u mračnim uvjetima. Sve iz ruke, random fotke, bez ikakvih obrada i dodatnih funkcija po opcijama.
Taman je fini odnos svjetla i sjene, pa se dobro vidi kako to hendla.

Ovo što Samsung radi je stvarno kriminalno. Nisam ni trenutka požalio što sam sa Samsunga otišao među jabuke.

https://1drv.ms/u/s!ApIjCa40Sa8esPFt...Qcqww?e=Zra81W
Sta se iPhonea tiče, vidija sam iz prve ruke koliko je brutalan na podricju kamere, pogotovo video.
Ono radi cega ga ne koristim jest sta koristim mob kao secure USB i mp3 player. Tu me previse frustrira Apple filozofija, pa sam ih otpisa.

Trenutno na Pixelu 6. Video je prosjecan, ali slike su mu zaista top (iako mozda malo preoštre).