Mijenjana je stolarija na prolazu na terasu. Imam tu malu stepenicu, iz određenih razloga sam je ostavio i nisam tada mogao sređivati detaljnije. Na fotki se vidi kako pločice od terase nisu do kraja spojene na tu stepenicu. Na okomitom rubu stepenice vidim sloj nekog tamnog cementa, to ne znam što je, neka izolacija možda. Gore su ostaci purpjene - kod stare stolarije je tu bila neka metalna klupica, to je skinuto. Okomito je bio neki cokl napravljen pločicama, to sam odštemao.
E sad, ideja je tu stepenicu pokriti pločicama s lajsnom na spoju da se ne bi netko poskliznuo ako stane na rub. Pločice sam već nabavio da otprilke odgovaraju dizajnu ovih starih, protuklizne.
Brine me što tu ne vidim nikakvu izolaciju, znači na objektu s termo fasadom tu imam hladni most. Nije mi niti jasno kako to da ta stepenica nije spojena s betoniranom terasom, doslovno je rupa par cm i vidi se na fotki samo neki beton nabacan unutra onako u hrpicama.
Pitanja:
S čim napraviti izolaciju, ali da nije debela?
Očito ne mogu staviti 10cm stiropora

Jedno 3-5cm mi treba da premostim rupu i da mi pločice na stepenici se oslone na postojeće.
I što s tim razmakom između terase i stepenice, ostavim kako je ili nalijem neki beton u tu rupu ili samo izolacija?