Citiraj:
Autor 1v@n
Sve stoji, naravno da gas do poda i kickdown rješavaju to, ali mijenja brzinu po brzinu. Ne preskače dvije ili tri.
Ručno ćeš ga iz 5. prebaciti u 3. brže.
|
Vidis bas ovo mi je cudno jer nisam to primjetio.
Ja prve godien kad sam isao sa mojim Automatikom (ZF 8 brzina) na godisnji isao sam usput do jednog prijatelj au Novigrad (u Istri) i reko idem kroz unutrasnjost preko Pazina (krenuo iz Crikvenice).
Ljeto je bilo ceste u tom djelu nisu bile naguzvane (svi valjda idu obalom

) i bio sam odusevljen kako salta i kako se da brzo vozit.
Na nekim djelovima gdje sma naiso na promet/kamione mi je bilo jos bolje jer uvijek si u "pravoj" brzini. Nema onog navirivanja iza kamiona u trecoj cekajuci da se oslobodi mjesto pa da krenes po gasu ili jos gore kad spustis iz 4 u 3 taman prije zavoja pa mislis sad cu iza ovog zavoja kad ono banana kolona i s druge strane pa vrati u cetvrtu i ponovo cekanje ili drzanje u trecoj na visim okretajima u nadi da ce se kolona iz suprotnog smjera rascisti na vrijem do slijedeceg zavoja/puen crte.
Ovako je uvijek u dobroj brzini i samo kickdown kad treba preticat i to je to, U sport modu je jako brz ali ovo je bilo 90% u comfort modu i nisam imao problema sa delayem kojeg spominjes (ti sad imas Jedinicu FWD? to je Aisin mjeanjc ako se nevaram?)).
Brze je to odradio ZF nego sto bi ja mogo rucno zasaltat nizu (treba i kvacilo stinsuti nije saltanje samo mjenjac

).
A kad mi se bas da onda saltam sa "pedalama" na volanu cisot malo za gust i zabavu.