Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.05.2022., 17:13   #61116
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Nije li, dokazano ogranicene, ljudske kapacitete odlucivanja bolje utrositi na nesto drugo?
Ogranicene, samo ako se humanoid sveo na takve zakljucke.

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Za tebe je struja, em imas prakticki telepatsku kontrolu nad pogonskim strojem, em ce se zaustaviti iz "6te" do stopa unutar 100 m, bez da dirnes kocnice
Hoce, ali bez ikakve vjestine covjeka. Covjeka koji sve dobiva na gotovo, koji prstom lupa po musavom spiglu, za kojeg je sve anticipirano, koji uopce ne treba o icemu razmisljati, te atrofirati sposobnostima. Sva ta logika, sigurnost, na kraju nemaju svijesti za staviti jedan jedini fizicki audio ulaz?

Desetak taktilinih dediciraranih (programbilnih) preseta, za audio, za ono sto zelis. Vec oltar plave svjetlosti, koji je dizajnerski gotovo vulgarno strsi u prostoru i zapravo za proizvodjaca, stedi komande, a korisniku tepa da je najmoderniji Kaj nije sramota, da se vlasnici moraju po forumima fukarati te smisljati kako ubaciti nesto, sto im je proizvodjac mogao iz prve ubaciti?

Citao sam statistiku Tesle, te po broju nesreca zapravo je jako siguran, pa i mozda najvise zasluzuje (za sada) povjerenja u prepustanju autonomne. Jedino mjesto (ironija) gdje bih pilota volio vidjeti, meni najdosadnijem mjestu na zemlji - autoputu.

Doduse, moja je furka voziti kao motociklist, iskljucivo kroz priroda, ili ti starom cestu, pa nek kosta i nek traje duze. Ali iznad 300 km, trosim radije milje na kartici, pa i u najneudobnijoj ekomskoj klasi, dva mjeseca rezerviranoj prije, pa preletim razdaljinu. Autoput vise ne mogu smisliti.

Taman lupio odgvor, a nisam vidio tvoj upis:

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Noćna mora je drkat po mobitelu u gužvi ak nemaš automatik. Stani, uzmi mobitel, pa kreni, baci mobitel, i tako stalno.
Ili ga skroz zaboraviti, pa sve lijepo doma navecer na desktopu pregledati

No, zanimljiv je fenomen posjedovanja telefona kao objekta u voznji. Dakle, nije vazan status, vozila, kupovna moc vlasnika, jer u sva pomagala i bez-ruke mogucnosti, veliki broj i dalje, ne zeli imati drugaciji kontakt s telefonom, nego da ga u ruci ima dok se vozi. Sad bi te mogao zafrkavati po onoj Ivane "misli na druge" mantri, sto ako se zabijes u nekoga, ali necu. Jer, cak i takvim situacijama (vjerovali ili ne) ljudi razvijaju nove vjestine. Ne da bi preporucio gledati u musavi ekran dok se vozis, ali svi znamo da veliki broj to radi. Pa, kod onih okretnijih, koji nemaju pasivan periferni pogled, zapravo razvijaju nove vjestine.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Trebaš puzati? Kreneš, izbaciš iz brzine i krstariš. Ne moraš stalno visiti na kuplungu.
Naravno.

Cekam Murinu, da se objavi i osvjetla obrza Alfistima s manuelcima.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 06.05.2022. u 17:28. Razlog: dodatak odgovor za 1v@n
Visage je offline   Reply With Quote