Noćna mora je drkat po mobitelu u gužvi ak nemaš automatik. Stani, uzmi mobitel, pa kreni, baci mobitel, i tako stalno.
Buba lijevi list? Ajoj… XOXO
Sad ozbiljno…
Nema automatika koji nije frustrirajuć u puzanju između prve i druge brzine. Svaki cukne kad tad, ili u slučaju DSG-a cvili. DSG ne zna hendlati nizbrdice, isto frustrirajuće. (vrijedi za DSG u Golfu 7.5, onaj u 8 GTI nije imao tih problema).
Nijedan automatik koji sam vozio dosad ne mijenja 100% onako kako mijenjam ručno i kako sam zamislio da treba mijenjati.
Najbliže tome je BMW koji u 99% slučajeva promijeni brzinu kad bih to i ja napravio, i to u Comfort modu. Kod drugih automatika sam morao ići u Sport mode, a to onda najčešće vodi tome da najčešće bezveze razvlači u visoke okretaje. Nedavno se vozio po seoskim cestama. Oćeš u Comfort modu napraviti pretjecanje? Nema problema, aIi čekaj sekundu dok auto shvati da želiš naglo ubrzati. Ili prebaci u Sport svaki put kad ti treba brži odaziv na gas. Onda pak često cukne kod puzanja, pogotovo kad se pusti gas dok je još u prvoj. Najmanje je frustrirajuć zasad, ali da kupujem auto, prvo bih BMW izbacio iz izbora zbog svih ostalih mana. Koliko god me razmazio taj mjenjač, kupio bih auto s ručnim. Sam ću biti svoj sport mod kad to hoću, fala lepa
Trebaš puzati? Kreneš, izbaciš iz brzine i krstariš. Ne moraš stalno visiti na kuplungu.